To je to što me zanima!

Nije se pucalo na avion Croatia Airlinesa. Rupe nisu od metaka

Oštećenja na avionu Croatia Airlinesa koji je letio iz Zagreba u Sarajevo nisu od metaka, rezultati su očevida Tužiteljstva BiH, nakon što se sumnjalo da su rupe nastale od vatrenog oružja
Vidi originalni članak

Rupe na trupu aviona Croatia Airlinesa koji je sinoć letio iz Zagreba za Sarajevo nisu nastale od vatrenog oružja. Preliminarna istraga koju je zatražilo Tužiteljstvo BiH pokazala je da na trupu letjelice nema tragova baruta.

- Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na projektil iz vatrenog oružja - objavili su iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Pogledajte video: Oštećeni avion Croatia Airlinesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svi putnici su bili sigurni

Avion Croatia Airlinesa sletio je u Sarajevo redovnim letom iz Zagreba u srijedu u 22.50 sati. Pilot je po redovnoj proceduri prijavio oštećenja na trupu letjelice. Kako su objavili iz Tužiteljstva BiH, sumnjalo se da su oštećenja nastala od vatrenog oružja.

- Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima. Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti. Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb - priopćili su iz Croatia Airlinesa.

POGLEDAJTE GALERIJU

Fotoreporter Pixsella Armin Durgut snimio je oštećeni avion u Sarajevu.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Majna71 24.06.2022.

    Bit će da su ga moljci progrizli

  • annimi 23.06.2022.

    Neoprezno rukovanje praćkom …

  • 1985 23.06.2022.

    To od pustinjskog pijeska🤣🤪

Komentiraj...
Vidi sve komentare