To je to što me zanima!

Nije se žalio: Zapalili pacijenta tijekom operacije u KBC Rebro

Brzo ga ugasili: Liječnici su kožu premazali alkoholom. Pare se nisu razišle, a kirurg je prišao s električnim nožem pa je pacijent planuo. Nastala je panika
Vidi originalni članak

Nije se žalio, rekao je dr. Bojan Biočina, šef Klinike za kardiokirurgiju KBC-a Rebra, potvrđujući da se pacijent zapalio na operacijskom stolu.

Na operaciji prije mjesec i pol prsa su mu odmastili benzinom pa premazali mješavinom alkohola i joda. Kirurg je, piše Jutarnji list, približio električni nož prije nego što su se benzinske i alkoholne pare razišle i pacijent je planuo. U dvorani je nastala panika, a aktivirali su se protupožarni uređaji. Uspavanog pacijenta brzo su ugaslili. Tvrde da opekline nisu bile opasne po život.

Liječnik i bolnica nisu prijavljeni Hrvatskoj liječničkoj komori. Dr. Biočina kaže da ništa nisu pokušavali sakriti od javnosti, te da su o zapaljenju odmah izvijestili ured za kvalitetu KBC-a koji istražuje ovakve slučajeve.

U SAD-u liječnici svake godine zapale više od 600 pacijenata 

Tijekom operacija u SAD-u, primjerice, zapali se više od 600 pacijenata na godinu. Zato liječnike stalno educiraju kako to spriječiti. Jutarnji piše da ni kod nas ovo nije jedini slučaj. Navode riječi neimenovanog zagrebačkog kirurga koji je kao specijalizant vidio kako se pacijent zapalio.

>>> Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • taft 08.04.2012.

    Sva sreca pa je sve proslo dobro!No,zasto se to objavljuje nakon puna dva mjeseca od dogadjaja?Zasto ne odmah?

  • ciara46 08.04.2012.

    Pa valjda bi se trebali tješiti što se i u svjetu zapaljuju pacijenti na op.stolu. Sramota! Kako niste sebe nikada zapalili, vi dični lijerčnici?

  • mazaluna 07.04.2012.

    Preporučam napisati testament i uplatiti osiguranje ako idete u naše bolnice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare