To je to što me zanima!

'Nijedan muškarac ni žena ne bi trebali ostati bez svojih očeva!'

'Sretan sam što su svi policajci uhićeni. Moj otac nije zaslužio ovakvu smrt. Zaslužujemo pravdu. To je sve što imam reći', poručio je Quincy Mason Floyd
Vidi originalni članak

Sin ubijenog Afroamerikanca Georga Floyda Quincy Mason Floyd održao je u srijedu govor na mjestu očeve smrti u Minneapolisu i zatražio pravdu.

- Nijedan muškarac i nijedna žena ne bi trebali ostati bez svojih očeva. Zato tražimo pravdu za ono što se ovdje dogodilo - rekao je Quincy Mason Floyd.

POLICAJCI IZ NOĆNE MORE Floyd nije imao šanse: Uz njega je stajao policajac koji je prije 6 godina prebio Afroamerikanca!

'Moj otac nije zaslužio ovakvu smrt'

Već više od tjedan dana SAD ne spava nakon policijskog ubojstva Georgea Floyda koje je dignulo naciju na noge. 

Podignute su optužnice protiv svih četvorice policajca koji su sudjelovali u ubojstvu. 

Optužnica protiv Dereka Chauvina koji je koljenom gušio pokojnog Floyda pooštrena je s trećeg na ubojstvo drugog stupnja. Završena je i obdukcija službenog patologa prema kojoj je smrt izazvana srčanim zastojem, a pokojni Floyd bio je zaražen i koronavirusom.

Završetak istrage komentirali sin ubijenog Georga Floyda i odvjetnik obitelji Floyd.

- Sretan sam što su svi policajci uhićeni. Moj otac nije zaslužio ovakvu smrt. Zaslužujemo pravdu. To je sve što imam reći, poručio je Quincy Mason Floyd.

IMAO JE I KORONAVIRUS Patolog: Floyd umro od zastoja srca, na glavi i tijelu imao je brojne masnice i posjekotine...

- Želimo pravdu. To je istinska poruka ljudi koji marširaju diljem Amerike. A gradovi govore: želimo pravdu, želimo jednaku pravdu, rekao je odvjetnik Benjamin Crump.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 05.06.2020.

    Sad će biti da je uslijed komplikacije korone umro, a ne od batina... Tipično Američki

  • centarfor 04.06.2020.

    Kristina@ Neka bistra osoba. "Nijedan muškarac ni žena ne bi trebali ostati bez svojih očeva!". Valjda je to sasvim normalno a ne obratno da očevi i majke ostaju bez djece.

  • 04.06.2020.

    negdje sam pročitala da je ubijeni odslužio 5 godina zatvora za pretnje smću i premlaćivanje trudne žene....i da je je imao poduži krim.doseje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare