To je to što me zanima!

Nijemci i Britanci, sakrijte se: Za obitelj Salaj ste male bebe

Božićna bajka u Grabovnici kraj Čazme i ove godine je zasjala, ali sjajem jačim nego ikad. Upalili su čak 1,5 milijuna lampica. I Nijemci i Britanci se mogu sakriti
Vidi originalni članak

Engleski mediji raspisali su se o Alexu Goodhindu koji je kuću okitio s nekoliko stotina tisuća božićnih žarulja. Ta priča potaknula je Daily Telegraph da raspišu natječaj za kuću s najviše lampica. Na ove pokušaje obitelj Salaj može odmahnuti rukom.

Njihova Božićna bajka u Grabovnici kraj Čazme i ove godine je zasjala, ali sjajem jačim nego ikad. Za neodoljiv ugođaj, nakon mjeseci mukotrpnih priprema, upalili su 1,5 milijuna lampica. Usporedbe radi, njemački rekorder ih ima 450.000. Kod Salajevih od blagdana Svetog Nikole svijetle kuća, okućnica, stabla, mostovi i jezerce. Na imanju se šepure Djedovi Mrazovi, sobovi i snjegovići. Maleni Štrumpfovi oko svojih kućica od gljiva izgledaju kao da će zaista svaki čas potrčati. Ove godine obitelj je za sve posjetitelje otvorila i otok Djeda Mraza.

Blagdansku čaroliju Salajevih dolaze vidjeti i veliki i mali, iz cijele zemlje. Božićna priča počela je 2002. godine kad je obitelj imanje okitila s nekoliko tisuća žarulja. Malo pomalo, za njih se pročulo pa na imanju iz godine u godinu raste broj lampica, a s njima i broj posjetitelja. Danas čak i HŽ ima poseban vlak koji vozi iz Zagreba do imanja obitelji. Nijemci i Britanci mogu se sakriti. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • dežurni kritičar 09.12.2014.

    ma svaka čast njima, zašto ne ? urede svoje imanje, naplate ulaz, plate PDV, i svi sretni, posebno djeca

  • LebronPetrovic 08.12.2014.

    Ono žešće preseravanje ! A ljudi kopaju po smeću !

  • svejedobro 08.12.2014.

    Prekrasno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare