To je to što me zanima!

Nikada viđena snimka: Kamioni i automobili padali su u smrt...

Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je s visine od 45 metara. Vijadukt se nalazio iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta. Bio je ključan prometni pravac u gradu
Vidi originalni članak

Dosad neviđena snimka vijadukta Morandi u Genovi koji se srušio u kolovozu prošle godine objavljena je u ponedjeljak. Riječ je o snimci nadzorne kamere tvrtke Ferrometal.

Objavljena je nakon što ju je tužiteljstvo položilo među dokumente drugog kruga istrage. Poginulo je 43 ljudi, a među njima su bila i djeca.

Vijadukt je bio sagrađen 1960-ih, a prije tri godine profesor građevinarstva na Sveučilištu u Genovi Antonio Brencich ocijenio je da je most 'građevinski neuspjeh' s 'jako visokim troškovima održavanja'. Vijadukt, koji su mještani zvali Bruklinski most, urušio se u tijekom nevremena.

Nekih 30 do 35 automobila i tri kamiona palo je s visine od 45 metara. Vijadukt se nalazio iznad rijeke, željezničke pruge i dva skladišta.

Bio je ključan prometni pravac u gradu povezujući ceste koje idu prema Francuskoj i Milanu. I dalje se istražuje zašto se točno urušio i tko je kriv. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • audi 2.0 02.07.2019.

    To neki timelaps ? Kamera iz 42.

  • kormilar 01.07.2019.

    Ovaj video služi kao vježba čitateljima da nauče biti što manje empatični, a što više bezosjećajni, što je osnova kapitalizma! Naime, kako ćeš na ljudima stvarati kapital, ako si osjećajan! Vraćamo se u divljinu iz koje smo ponikl!

  • Adrian1 01.07.2019.

    Što će biti kad počnu padati zagrebački mostovi koji su vjerojatno u vrlo sličnom stanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare