To je to što me zanima!

Nikolić: BiH će teško opstati. Treba li pomoć? Evo, tu smo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić istaknuo je da on ne može biti ni zaslužan ni kriv za ono što se događa u BiH. Tvrdi da je došlo do razdvajanja stanovništva
Vidi originalni članak

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za Radio televiziju Republike Srpske izjavio je kako Bosna i Hercegovina teško može opstati. Istaknuo je da on ne može biti ni zaslužan ni kriv za ono što se događa u BiH.

- Uloga Srbije je da bude jamac Daytonskog sporazuma, a to znači da očuva Republiku Srpsku. Ne mogu učiniti ništa da opstane BiH, ako to BiH ne želi. Ali, recite mi je li se za ovih 20 godina ikakvo ljepilo pojavilo da poveže BiH? Mislim da to ne postoji uopće! Došlo je do daljnjeg razdvajanja stanovništva. Čini mi se da Hrvati polako idu, da su iza Mostara. Čini mi se da u Sarajevu više nema ni četiri ili pet posto Srba, možda i griješim. Čini mi se da je trend da Srbi napuštaju Sarajevo -  kazao je Nikolić gostujući u emisiji RTRS-a 'Aktualno'.

Dodao je da je RS višenacionalna sredina, ali da ima krajeva gdje se etnička struktura stanovništva potpuno mijenja pa nastaju 'čisti' teritoriji, javlja Blic.rs.

- Hoće li ta država koja se tako raslojava uspjeti opstati? Teško. Treba li pomoć Srbije? Kakva? Evo, tu smo - poručio je.

Nikolić je ocijenio da je u cijelom poslijeratnom periodu glavna preokupacija bila slabljenje RS, a ne građanje BiH, te da bi "da je neki čovjek sam radio, do sada već izgradio četverokatnicu", a cijeli svijet, prema njemu, ne uspjeva izgraditi jednu funkcionalnu državu u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • deda62 25.06.2014.

    koji licemjer.Siti su Bosanci tvoje pomoći još od 90-ih

  • august 24.06.2014.

    Ljudi Bosna nemoze nikada opstati posto je na umijetnoj bazi, pitanje vremena kad ce opet puknuti bure raruta,posto stvaranje islamske zemlje u srcu Europe nece funkcijonirati i to nece dozvoliti ostale velike zemlje!!i zato mislim da Bosna nema buducnosti kao sadasnja drzava!!

  • AdemKovacevic 24.06.2014.

    Ma nista nece biti od vas na Balkanu.Svi cete vi polako ali sigurno propasti. vas ce EU da unisti uz pomoc vaseg nacionalizma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare