To je to što me zanima!

Nikolić: Ovo je dokaz da su Hrvati činili zločin nad Srbima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatska nije dokazala genocidne namjere Srbije, a iako je i protutužba odbačena, njome je potvrđeno da je Hrvatska počinila zločin nas Srbima - kaže Nikolić
Vidi originalni članak

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Hrvatska nije uspjela dokazati genocidne namjere Srbije , a iako je i protutužba odbačena, njome je potvrđeno da je Hrvatska počinila masovni zločin nad Srbima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Međunarodni sud pravde utvrdio je da su vlasti Republike Hrvatske bile svjesne da će vojna akcija "Oluja" dovesti do protjerivanja civilnog stanovništva. Na ovaj način i od strane najviše pravne institucije UN potvrđeno je da su hrvatska snage počinile masovne zločine prema Srbima u Hrvatskoj - rekao je Nikolić.

- U Medačkom džepu Hrvatska vojska pobila je sve stanovnike , sve životinje, od psa do krave i zatrovala sve bunare. To je neoboriv dokaz izvršenja djela genocid a. Ova presuda preokrenula je ustaljene stereotipe međunarodne zajednice o događanjima u SFRJ - dodao je srbijanski predsjednik.

Na kraju komentara presude o tužbi za genocid, Nikolić je izrazio nadu da će u vremenu koje je pred nama biti dovoljno hrabrosti da Hrvatska i Srbija riješe sve međusobne nesuglasice i regiju uvedu u razdoblje trajnog mira, javlja Blic .

Dodik: Činjenica je da je nad Srbima počinjen genocid

Presudu je komentirao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji se složio s Nikolićem i dodao:

- Naravno da moramo prihvatiti odluke suda, ali ostaje činjenica da je nad Srbima u Hrvatskoj počinjen genocid. Srbi su nestali s ogromnog prostora koji je danas dio Hrvatske.

Rašković: Hrvatska više nema pravo slaviti "Oluju"

Predsjednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, kćer jednog od vođa srpske pobune u Hrvatskoj Jovana Raškovića, izjavila je da nakon presude Hrvatska više nema moralno pravo slaviti godišnjicu "Oluje", javlja B92 .

- Presuda pokazuje kako je odluka Srbije da podnese protutužbu protiv Hrvatske, bila dobra jer je " Oluja" kvalificirana kao akcija koja je kao željeni cilj imala protjerivanje Srba iz Hrvatske - rekla je Rašković

Srbijanski mediji: Stavljena je točka na spor

Mediji u Srbiji pozorno su pratili izricanje presude u međusobnim tužbama za genocid Hrvatske i Srbije. Naslovnica Blica donosi naslov "Točka na spor" i tekst u kojem se ističe da je Sud odbacio obje tužbe i da Srbija nije odgovorna za genocid 1991. godine.

Politika naglašava da Hrvatska nije uspjela dokazati genocid, ali da je odbijena i srbijanska protutužba. I Novosti pišu da genocida nije bilo, a Kurir pod naslovom "Dan odluke" piše da je Hrvatska tužba neutemeljena.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 734

  • purgermann 09.01.2016.

    Nikolic,Vucic i ostali velikosrbi i cetnici neka si procitaju ponudjeni sporazum poznat kao Z 4 koji su pobunjeni Srbi u cijelosti odbili a Hrvatskoj nije osala druga mogucnost nego da oslobodi svoj okupirani teritorij.O tome bili su informirani medjunarodne mirovne snage i dat nam je rok da se to ucini u najkracem vremenskom roku od 8 dana, sto je hrvatska vojska i ucinila.Srbi u Hrvatskoj su se nadali da ce se ukljuciti Milosevic i dati im podrsku sto se nije dogodilo.Oni Srbi u Hrvatskoj koji su se sa oruzjem borili protiv HV i koji su poginuli u tom sukobu snasaju sami odgovornost za taj ratni sukob,dok izbjegli Srbi sa svojim obiteljima organizirano su mogli napustiti ranije okupirana hrvatska podrucja. Redovita srpska vojska koja se nalazila na teritoriji Hrvatske i koja je polozila oruzje i predala se snagama HV mogli su u miru napustiti hrvatski teritorij i otici preko teritorije BiH otici u Srbiju ili prikljuciti se srpskim snagama u BiH sto su i ucinili sa velikom vecinom ,gdje su pokusali godinama osvojiti glavni grad BiH -SARAJEVO i gdje su nacinili nevjerojatan masakar nad Bosnjacima i ostalim civilima u Bosni.Danas isti nalaze se u Den Haagu gdje im se sudi za pocinjene zlocine nad civilnim osobama :muskarcima,zenama i dijeci.O tome neka si Nikolic,Vucic i ostali Srbi dobro razmisliti kako ce izgledati osude koje ce se u Den Haagu donjeti.Ako je netko kriv za ratne dogadjaje na podrucju zapadnog Balkana .bilo to u Sloveniji,Hrvatskoj i Bosni ,onda su to srpske vojne snage i srpski politicari uz pomoc srpskih dobrovoljaca-cetnika ,koji su ratom nastojali prosiriti svoju drzavu Srbiju,sto su djelomicno i uspjeli na stetu civilnog stanovnistva Hrvatske i narocito u BiH.

  • user_439170 23.08.2015.

    Netko je dao dobar primjer (svaka cast), ali malo cu korigirati! Zatvoriti veleposlanstvo RH u Srbiji, granice, uvesti zabrane ulaska Srba u RH...sve rigorozne mjere aktivirati i najbitnije, kao sto su nas Slovenci kocili pri ulasku u EU tako mi trebamo Srbe, ali puno zesce!

  • user_439170 23.08.2015.

    Ah...kuha se zadnjih dana, Pupovac, onaj Irinej bradonja pa sad i ovaj radikal Nikolić! Kuhajte Vi, ali od snova nema nista, kako kazu stari...mlatite praznu slamu!!! Trebali su nasi malo brze izvrsavati operacije prema B. Luci pa bi vidili gdje se granica postavlja! Zds i za tica....

Komentiraj...
Vidi sve komentare