To je to što me zanima!

Nikolićev savjetnik: 'Srbija će se žaliti EU zbog Hrvatske'

Novi šef Grupe za sukcesiju imovine bivše SFRJ rekao je kako Hrvatska ne primjenjuje sporazum koji se odnosi na vraćanje privatnog vlasništva
Vidi originalni članak

Srbija će se obratiti Europskoj uniji i drugim institucijama zbog toga što Hrvatska još ne vraća imovinu srpskim bankama i poduzećima koja su poslovala na njenom teritoriju, u skladu sa sporazumom o sukcesiji sklopljenim 2001. godine, rekao je za beogradski Danas Oliver Antić, novi šef Grupe za sukcesiju imovine bivše SFRJ i savjetnik srpskog predsjednika Tomislava Nikolića. 

Antić je dodao kako moraju poslati pisma Europskoj uniji i svima ostalima, jer, kako kaže, Hrvatska ne primjenjuje sporazum koji se odnosi na vraćanje privatnog vlasništva. Istaknuo je da se radi o ogromnoj imovini srpskih banaka i tvrtki koja je ostala u Hrvatskoj, a koja nije vraćena.

Podsjetio je kako je 29. lipnja 2001. godine zaključen Bečki sporazum o pitanjima sukcesije, čiji je sastavni dio prilog G, koji se odnosi na privatnu imovinu i stečena prava“ te drži kako se taj sporazum "sada mora primijeniti". Antić je rekao kako Hrvatska taj dio sporazuma nije primjenjivala, a prijašnji pregovarali time se uopće nisu ni bavili.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • stjega 23.02.2013.

    Trebali bi im vratiti sve ono smeće od filmova i serija kojima nas uporno ponovno osvajaju. (Lepa Brena,Žikina dinastija, Bolji život i sl)

  • udovac 30.12.2012.

    Sve ste pokrali i odnjeli u Srbiju im još tražite.Žali te se kome hoćete

  • Antisa_1 29.12.2012.

    Srbije se ne moze nikome zaliti ni zasto zato sto je nepostojeca Drzava za susijedne zemlje kod svih je na ignoru!! a kao drugo ono sto su srbi unistili u ratu na cijeloj bivsoj SFRJ morati ce placati sljedecih 500 godina odstete!! a kao trece EU necete vidijeti jos 500 godina!! dok ne poravnate sve racune koje ste unistili za vrijeme rata!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare