To je to što me zanima!

Preminuo muškarac kojeg je na Kvatriću 'pokosio' pijani divljak

Aleksandar Kusalović (67) je u ponedjeljak doveden u bolnicu u komi s višestrukim ozljedama glave, mozga, prsnog koša, pluća, rebara, kralježnice, trbuha, jetre i obje noge...
Vidi originalni članak

Aleksandar Kusalović (67), koji je bio teško ozlijeđen u nesreći na Kvatriću, umro je danas u 11.05 sati na Rebru

U ponedjeljak je doveden u komi s višestrukim ozljedama glave, mozga, prsnog koša, pluća, rebara, kralježnice, trbuha, jetre i obje noge. Reanimirali su ga i operirali. No, ipak je nakon dva dana podlegao ozljedama. 

- Poznajem ih, oni su mi bliski rođaci, čuo sam za strašnu nesreću. On je bio u mirovini od lani, radio je kao turistički vodič. Ona nije radila već neko vrijeme, ali bila je u općini u Dubrovniku. Oboje su tamo dugo živjeli i nisu imali djece - rekao nam je Predrag Kusalović, rođak obitelji iz Trebinja u BiH, odakle je Aleksandar rodom.

U Društvu turističkih vodiča u Dubrovniku samo su nam kratko rekli kako je Aleksandar najavio da mora ići u Zagreb na nekakav pregled.

Podsjetimo, na Aleksandra i njegovu suprugu Ljiljanu (61) u ponedjeljak navečer naletio je pijani Nikola Kovačević (26). Svojim Audijem A3 prvo udario u desni rubnjak nogostupa kojim se nastavio kretati, a nakon naleta na kutiju Elektre sišao je s nogostupa, prešao na kolnik Domjanićeve te naletio na metalnu ogradu, a potom na stup semafora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vozač je od ranije ima 21 prometni prekršaj

Policija ga zasad tereti samo za izazivanje prometne i nepružanje pomoći, no Državno odvjetništvo naložilo je dodatna vještačenja.

Nikola je sve donedavno imao zabranu upravljanja vozilom. Do ponedjeljka je skupio 21 prometni prekršaj. Policajci su ga prvi put ulovili da pijan vozi 2013. 

Neslužbeno doznajemo da nije učio na pogreškama pa je to isto napravio još četiri puta. Ipak, kaos u prometu izazvao je i 2011. kad je pijan uletio ljudima u dvorište kuće. Bio je mladi vozač, a automobil je imao više od 100 konjskih snaga.

Obitelji stradalih i ozlijeđenih nadaju se da se pijani vozač ovoga puta neće izvući tako lako i da će biti adekvatno kažnjen.

Idi na 24sata

Komentari 282

  • 15.04.2016.

    Ako se ovaj izvuče s godinu-dvije kazne, onda stvarno...

  • Fenix7 14.04.2016.

    Jedino mi nisu baš jasna ova pravila komentiranja. U naslovu piše da ih je pokupio pijani divljak. Kad ja tako nešto napišem, dobivam kazne od admina. A za ovog i puno sličnih majmuna što haraju hrvatskim prometnicama ima još tako puno "lijepih" hrvatskih riječi... Ostaje nam samo nadati se da će napokon itko biti primjereno kažnjen, iako sumnjam. ("Tresla se brda, rodio se miš") :((

  • stara škola 14.04.2016.

    Nije bez veze momak vikao "Znaš li ti tko sam ja'". I ovaj će proći kao i ostali prije njega koji su bili "netko i nešto" ili su bili sinovi "Nekoga!" Pitam se kakve svrhe ima dio članka koji govori o tome kakva mu kazna prijeti, kad od te kazne ne će biti ništa. Dobro reče "Supermarine Spitfire": momak je znao da je došao autom do prvog mjesta gdje je počeo piti, znao je da ne smije piti i voziti, tako da je svaki takav potez, ako ima poginulih, ubojstvo sa predumišljajem, a ako ima povrijeđenih, pokušaj ubojstva. Ovom momku, po meni, treba odrezati kaznu najmanje 20 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja, a svakom drugom koji to napravi treba oduzeti trajno dozvolu ali i auto. Kad bi se to samo jednom dogodilo, pod uvjetom da sudstvo ne bude podložno utjecaju raznih "znaš li tko sam ja?!" mnogi bi triput razmislili prije nego li počnu piti ako voze. No u ovoj državi bahatost je redovna odlika maminih i tatinih sinova (jer ne mogu se nešto sjetiti da je sličnu svinjariju napravio netko od "običnih ljudi", tko nije sin nekoga "znaš li tko sam ja?!") iz razloga što unaprijed znaju da im se ne će ništa dogoditi. Drugo, već se sada javljaju razni svjedoci iz susjedstva koji tvrde kako je to momak iz dobre obitelji. Ne čini li vam se to poznatim (slučaj Makarska , ako me pamćenje ne vara)?

Komentiraj...
Vidi sve komentare