To je to što me zanima!

Nikšić: Neću dati ostavku, to bi bilo kukavički i neodgovorno

Premijer Nermin Nikšić je ponovio da on ne spada u ljude koji misle da su Bogom dani i da se rodio kao premijer. Smatra da njegova ostavka ne bi ništa riješila
Vidi originalni članak

U nedjelju se stotinjak građana Sarajeva okupilo pred sjedištem predsjedništva BiH i potom blokiralo promet na jednom od najprometnijih gradskih raskrižja. Prosvjednici su ponovo istaknuli zahtjeve za ostavkama vlade FBiH premijera Nikšića.

Nermin Nikšić u nedjelju je ponovio kako ne kani odstupiti sve dok na zakonit način ne bude izabran novi premijer i ministri. Ponovio je da on ni na koji način ne spada u ljude koji misle da su 'Bogom dani i da se rodio kao premijer'.

- Onog trenutka kad budemo imali ljude koji će moći preuzeti odgovornost za ovaj posao ja ću vrlo rado prepustiti tu poziciju, i ja i svi ministri u Federalnoj vladi. Do tada smatramo da bi bilo neodgovorno i kukavički dati ostavke i ostaviti tisuće građana u daljnjoj neizvjesnosti - rekao je.

- Mojom se ostavkom ništa ne bi riješilo. Promjena vlasti može biti lijek, no koja god vlast dođe ne može riješiti sama probleme bez ozbiljne reforme tri ključna segmenta - pravosuđa, policije i državne uprave - kazao je Nikšić u Sarajevu, piše Dnevni Avaz.

Provedba reformi traži stabilnost vlasti

Dodao je kako je za provedbu nužnih reformi važno održati stabilnost tijela vlasti. Također, smatra da bez ozbiljnog pristupa rješavanju problema privatizacije, problema privrednog kriminala, teško mogu očekivati rješenje problema.

Ustvrdio je kako je Socijademokratska partija BiH (SDP BiH), čiji je član, već izvukla potrebne pouke iz svega što se zbivalo na ulicama te će stoga još odlučnije inzistirati na usvajanju niza zakona kojima bi se osigurala učinkovitija borba protiv kriminala i korupcije.

- Pozivam još jednom na smirivanje tenzija i drago mi je da ipak u posljednje vrijeme i ovi prosvjedi prolaze bez nasilja. Ne treba previše filozofirati, dovoljno je da pogledate oko sebe i vidjet ćete one u regiji koji bi rado rješavali problem u BiH, ali ne bi u svojoj zemlji - poručio je Nikšić.


Idi na 24sata

Komentari 42

  • nopliz, nopliz 24.02.2014.

    koji obraz, đon :)

  • dahhmal 24.02.2014.

    Kad gledaš te političare iz naše zemlje i naših susjeda svi isti većinom nesposobni za dužnosti za koje ih je narod izabrao a strašno sposobni za uzeti i sebi napraviti dobar život ali kad zasjednu nemreš ih ni tenkom maknuti iz fotelje

  • AnteG 24.02.2014.

    hahahaha! Pa nije lud da se odrekne svega tog bogatstva! :D on, onda onaj Yanukovych, Milanovič ili Sanader - sve je to ista bagra koju čeka jednaka sudbina! Evo ovaj prvi je već pred granicom! želi pobjeći od ruke pravde!

Komentiraj...
Vidi sve komentare