To je to što me zanima!

Ninčević odustao od imenovanja svoje partnerice u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je u pismu obavijestio suvlasnike kako povlači svoj prijedlog imenovanja Martine Žižić u Nadzorni odbor
Vidi originalni članak

S obzirom na sve navedene činjenice te krajnje neprimjeren postupak od strane većinskog suvlasnika, te onemogućavanje konzumiranja prava koje pripadaju Gradu Solinu, jer nema prava s 'odgodom', ono nekome pripada ili ne pripada, ovim putem obavještavam sve suvlasnike, ujedno i članove Skupštine društva, kao i direktora društva i stručne službe ViK-a, da kao ovlašteni predlagatelj povlačim prijedlog imenovanja Marijane Žižić kao predstavnika Grada Solina u Nadzorni odbor društva, napisao je u pismu gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, javlja Dalmatinski Portal.  

Ninčevićev prijedlog o imenovanja partnerice Marijane Žižić u Nadzorni odbor Vodovoda i kanalizacije privremeno je stopirala splitska vlast dok Vodovod i kanalizacija zatraži mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Solinski gradonačelnik se u pismu obrušio na splitske vlasti naglašavajući da nastupaju s pozicije sile i moći. 

'POKLON POD BOROM' SDP-ovac: Gradonačelnik Solina je uhljebio ženu. Gradonačelnik: Nismo na takav način u vezi...

- Unatoč protivljenju svih ostalih predstavnika suvlasnika društva, te unatoč činjenici da nikada nije bilo dovedeno u pitanje potvrđivanje legitimno predloženog kandidata, sukladno propisanoj proceduri koje je predložio jedan od suvlasnika, samo predstavnik Grada Splita nije glasao za potvrđivanje kandidata Grada Solina - naglasio je Ninčević ističući da Žižić ispunjava sve zakonom i aktima društva propisane uvjete. 

Splitski Vodovod i kanalizacija je javna tvrtka čija skupština se sastoji od predstavnika Splita, Solina, Kaštela, Trogira i drugih obližnjih općina. Ninčević smatra da se radi o grubom kršenju zakonom i Društvenim ugovorom zajamčenih prava suvlasnika.

 - Ali, i o opasnom presedanu koji se, drage kolegice i kolege, iz bilo kojih razloga i zbog bilo kojeg povoda, može dogoditi i nekome od vas - piše gradonačelnicima gradova suvlasnicima Vodovoda i kanalizacije.

Kako navodi u pismu, Grad Solin do daljnjeg neće sudjelovati u radu Skupštine niti će imenovati svog predstavnika u Nadzorni odbor.

-  Nema smisla sudjelovati u radu društva, kad i dok će netko drugi  (Grad Split) odlučivati o pravima koje pripadaju Gradu Solinu - objasnio je. 

Na kraju se zahvalio predstavnicima i suvlasnicima.

 - Gradu Splitu neka je na čast! - zaključio je Ninčević.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sosed 31.12.2023.

    predizborni spin

  • negoidiz 31.12.2023.

    najdugovječnija moralno politička močvara u hrvata. da je ovo protresti od nastanka do danas, kakvog bi tu sve smeća ispalo. tu se građevinska dozvola ne može dobiti bez ucjene. likovi za dozvolu zgradice traže za sebe, naravno besplatno, dva stana.... inače jedna iz tog jata već svira klavir zbog istih junačkih poduhvata... samo krenuti putem bogaćenja. likovi došli u suradnju da gradskim vlastima sa gaćama na štapu, danas ne znaju što imaju, više njih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare