To je to što me zanima!

'Nismo gubili nadu': Preživjeli su čak 17 sati u ledenom moru

Ribari Srđan Vitez i Dragan Paražina koji su skoro stradali spašavajući jedrilicu cijelu su se noć bodrili, čak i pjevali da prežive. Nasreću, nisu teže ozlijeđeni
Vidi originalni članak

Srđan Vitez (59) i Dragan Paražina (47) iz Solina proveli su 17 sati na prevrnutom brodiću na pučini.

U petak u 19 sati kod Malog Drvenika pokušali su pomoći jedrilici u nevolji.

- Otkazale su im komande. Dobacili smo im konopac i zavezali ga za našu pasaru. No, skiper je napravio neočekivan manevar, a konopac nas je povukao i prevrnuo - opisao nam je Vitez. Jedrilica je otplutala. Pred njima je bila noć uz trometarske valove i struje koji su ih nosili ka otvorenom moru.

- Dragan na pramcu, a ja na drugom kraju kod motora. Bili smo prisebni, razgovarali, nadu nismo gubili. Moj prijatelj je čak i pjevao da skrati muku. Bilo je i smijeha. Najviše sam mislio o obitelji. Ujutro nas je zasula ledena kiša, svaka kap je tukla u promrzla tijela kao metak - ispričao je Vitez.

Na šest milja ugledali su Žirje i od tende improvizirali jedro.

- Ugledao nas je ribar Anton Roca i spasio nas. Bila je to luda sreća - kazao je Vitez. Nasreću, hrabri ribari nisu teže ozlijeđeni u nesreći.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Zmar116 16.09.2014.

    Vjerovatno da je netko bio sam ,puno bi prije klonuo...Na planinu i na more nikad ne idi sam...

  • user_9816 15.09.2014.

    "Otkazale su im komande. Dobacili smo im konopac i zavezali ga za našu pasaru. No, skiper je napravio neočekivan manevar" Nesto mi tu nije jasno, kakav neocekivani manevar neko moze napraviti ako su mu otkazale komande !? Ili komande nisu otkazale !? Ove izjave su u sukobu sa logikom.. :(

  • emaOs 15.09.2014.

    Nikome od novinara nije palo na pamet razgovarati s likovima s jedrilice ?? Što li je bilo u njihovim glavama, pa su ostavili ovu dvojicu ljudi u moru ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare