To je to što me zanima!

'Nismo našli jazavce u Vladi, a tražili smo i Yutelovu školu...'

Ja poštujem predsjednika i instituciju predsjednika. Išao sam provjeravati njegove navode, na kraju mi se čini da ga je možda netko od njegovih sugovornika dezinformirao, kaže Plenković
Vidi originalni članak

U razgovoru za RTL Danas Andrej Plenković je komentirao izjave i odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

U Knin ćete zajedno s predsjednikom Republika Zoranom Milanovićem, nakon verbalnog okršaja proteklih dana. Danas je rekao: "To nisam doživio ni od Sanadera ni od Kosor ni od Karamarka". Najavljivali ste tvrdu kohabitaciju, kako biste ovo sada nazvali?

"Moramo prije svega pogledati činjenice. Predsjednik Republike je jučer govorio o nekakvom tvitu u kasnonoćnim satima, koji je navodno usmjeren protiv njega. Evo, mi smo pretražili sve u Vladi, sve kompjutore, tvit nismo našli."

Danas se ispravio, referirao se na vašu izjavu.

"Dobro. Ondo smo ga isto čuli kako postoje jazavci u Vladi. Jazavci. Pretpostavljam da je mislio na moje suradnike. Ja sam pretražio cijelu Vladu, angažirali smo naše pripadnike, djelatnike sigurnosti, niti jazavce nismo našli. Čak nema ni materijalnih dokaza da su ovdje ikad boravili."

Kako vaš odnos može dalje funkcionirati?

"Znate što smo onda još provjeravali? Imali netko tko je završio školu Yutela, neku medijsku školu Yutela. Išli smo u kadrovsku službu, verificirali sve kurikulume i nema nikakvih podataka čak ni tragova da netko ima Yutelovu školu, a izgleda da čak ni te škole nije bilo."

Ironični ste sada...

"Ne, ja sam ozbiljan. Ja poštujem predsjednika i instituciju predsjednika. Kao odgovoran predsjednik Vlade išao sam provjeravati njegove navode, na kraju mi se čini da ga je možda netko od njegovih sugovornika dezinformirao, doveo ga u zabludu. Koji su razlozi da ga netko od njegovih sugovornika tako dezinformira i toliko dovede u zabludu, to bi on morao vidjeti. Jesu li oni bili pod utjecajem nečega, ja to ne znam."

Mislite da su oni zaslužni za to što je on rekao?

"Ja sam siguran da on sam od sebe ne bi tako nešto krivo kazao."

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 31.07.2020.

    Jutelovu školu možete nać.Tu spada sin od Gorana Milića .On je zadnji direktor jutela(mislim Goran Milić).Vi kako vam paše.Pa štu je tu Milanović lago.Svi znamo da Goran Milić je živjeo u Beogradu i da je stan ostavija prvoj ženi i djetetu.Onda je posle došo u Zagreb i oženija neku novinarku sa kojoj je dobija Marka Milića.Kruška ne pada deleko od stabla.A što se tiće jazavca to je bilo figurativno.Vjeruje Plenkoviću narod nije glup.Vis te jedva vaša stranka navukla oko šesto tisuća glasova a Milanović milijon i sto.Pa koga narod više voli vas ili njega.Ja bi rekla Milanovića.Čovjek ima svoj stav i uvjek znamo na čemu smo .Dok vi više zastupate intrese EU nego naše.Pa to zna i djete u vrtiću.

  • kormilar 31.07.2020.

    Ništa čudno! Plenković je u bivšoj državi naučio na jednoumlje, pa danas u demokraciji tako i nastavlja!

  • Nihilista 31.07.2020.

    Nismo nasli jazavce nasli smo lopove :) bolji headline...

Komentiraj...
Vidi sve komentare