To je to što me zanima!

Ništa od ambasadorskih fotelja: I 12 HDZ-ovaca otpada zbog Plenkovićevih uvjeta Zokiju

Živahni sukob između premijera i predsjednika ušao je u drugi tjedan. Poznate su i prve političke ‘žrtve’ rata između dva brda koje su ostale bez veleposlaničkih fotelja
Vidi originalni članak

Za jednog čovjeka mi je, u prisustvu Orsata Miljenića, ministar u Općoj skupštini UN-a rekao da je Srbin. Na to sam mu rekao da ću ga preseliti u drugi red. Inače, taj čovjek, što je potpuno nebitno, uopće nije Srbin, izjavio je to predsjednik Zoran Milanović i opisao kako je ljetos predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić dao ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu popis s imenima nekoliko ljudi koje bi Pantovčak htio na nekoj od diplomatskih destinacija u inozemstvu. Među njima je Milanović predložio Dragana Đurića, novinara tjednika Nacional. Njega je predsjednik Republike predložio za generalnog konzula u Tuzli.  

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • Suštinu u prvi plan 14.11.2021.

    Plenković od prigode do prigode (osobe do osobe) mnijenja kriterije. Nije istina da je na veleposlanička mjesta imenovao i imenuje ljude "s iskustvom u diplomaciji", što u njegovom đargonu znači da su službovali u Ministarstvu vanjskih poslova. Jasena Mesića je namjestio za veleposlanika u (ni više ni manje nego) Rimu, nakon pozicije ministra kulture, a na mjesto ministra kulture je postavljen isključivo na osnovu iskaznice HDZ-a i nekakvog ronilačkog hobija (!), Dobro da javno priznaju da su pripadnicima nacionalnih manjina zatvorena mjesta u diplomaciji.

  • Luna777 13.11.2021.

    Ovo nije ništa drugo nego uhljebljivanje svojih kadrova s obje strane. No, svi tako rade i radili su, samo bi ipak bilo bitno da se postave neki rentabilni kadrovi koji će raditi za dobrobit Hrvatske i njene prezentacije u svijetu.

  • cisab 13.11.2021.

    To sto Goldstajn nije postao ambasador to je jako dobro za Hrvatsku. Njegovi profesori tvrde da je covjek podkapacitiran zar takve tiipove slati da predstavljaju Hrvatsku. Covjek je podkapacitiran to svi vide i takvog slati u svijet dq nas predstavlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare