To je to što me zanima!

Ništa od 'outsourcinga'? Vlada će osnovati trgovačko društvo

U tom će društvu biti čak 24.000 zaposlenih. Ministrica Milanka Opačić je kazala kako se Vlada za ovu opciju odlučila jer je takva najmanje 'stresna za zaposlene'
Vidi originalni članak

Čistačice, kuhari, zaštitari i vozači koji su zaposlenici države ipak neće raditi za privatne tvrtke već će država osnovati jedno trgovačko društvo s 24.000 zaposlenih i u njemu objediniti te službe iz svih državnih institucija, pojasnila je u ponedjeljak ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić govoreći o famoznom 'outsourcingu' koji je najavila Vlada, prenosi Novi list

Opačić je kazala kako se Vlada za ovu opciju odlučila jer je najmanje ''stresna za zaposlene'', a državi može donijeti uštede i učinkovite službe. 

Na pitanje je li Vlada od 'outsourcinga' odustala zbog najavljenog referenduma i sindikalnih pritisaka, Opačić je kazala kako je takav način reforme bio samo jedan od mogućih, ali da Vlada ni od čega nije odustala. U novoosnovano trgovačko društvo tako bi prešli zaposleni u 2300 državnih institucija koji su odrađivali poslove čišćenja, održavanja, pranja, peglanja i pripreme hrane i pića.

Opačić je istaknula kako bi država tako uštedjela oko 280 milijuna kuna, od ukupno 3,5 milijarde kuna koliko se na godinu troši na ovim poslovima. Zaposleni će zadržati postojeća prava, a u novu tvrtku prelazit će postupno od iduće godine. 

Mornar: Nisam za outsourcing, zašto bi si privatnici kupovali helikoptere?

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar pred Odborom za znanost u ponedjeljak je kazao kako osobno ne podržava ideju 'outsourcinga' u školstvu. 

- Nekako ne vidim, osim ako te čistačice i kuharice nisu toliko podopterećene, kako može biti jeftinije dati taj posao privatniku koji će na tome dobro zarađivati i kupovati aute i helikoptere. Ne bih bio sretan da iz kancelarije na fakultetu moram iznositi sve povjerljivo. Osobno ne bih podržao koncept outsourcinga - rekao je Mornar. 


Idi na 24sata

Komentari 80

  • gogolinjo1 17.06.2014.

    kad se outsourcing provodio u Badelu,luri,Gredelju,Krašu nikog nije bilo briga,sad kad su na redu državne službe svi se pjene!!! fuj!

  • vitez1 17.06.2014.

    dobro je što će radnici imati svoju plaću ali to mi izgleda kao još jedan način za legalno pranje novca

  • tiha voda_1 17.06.2014.

    Politika, hoću- neću, može- nemože, napuhani pa ispuhani balončići! Imali tu nekih jasnih ciljeva ili je sve samo amo- tamo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare