To je to što me zanima!

Ništa više neće biti kao prije: Domina i Mister ušli u politiku

Liberali se hvale izbornom pobjedom: članovi mladeži HSLS-a Domina Serdar (18) i Jakov Vranković (23) slavili su na izboru za najljepša lica hrvatskog turizma
Vidi originalni članak

Ona je pametna, ambiciozna i lijepa, a on profesionalni rukometaš s privremenom adresom u Rumunjskoj.

Oboje su članovi mladeži splitskog HSLS-a i oboje su okićeni lentom na izboru za najljepše lice turizma. Jakov Vranković (23) postao je Mister turizma, dok je Domina Serdar (18) proglašena prvom pratiljom. Domina se manekenstvom bavi iz hobija, dok politiku vidi kao svoju budućnost. Točnije vanjsku politiku, tj. diplomaciju.

HSLS: Domina je naša nada


- U HSLS sam se učlanila sa 17 godina, ali još kao dijete pokazivala sam interes za politiku. Uvijek sam nešto pametovala, toliko da sam dobila nadimak ‘filozof’. Učlanila sam se u stranku jer sam bila ogorčena na stanje u državi i tražila sam način da se uključim, da se nekako izrazim i dam svoj doprinos. U stranku sam došla preko Hrvoja Bašića, čelnika mladeži, i moram priznati da je ekipa super. Možda smo mala stranka, ali imamo velike planove. Mladi HSLS-a uglavnom se bave različitim humanitarnim aktivnostima u kojima rado sudjelujem. Tako smo primjerice djecu iz Doma Maestral vodili na utakmice Hajduka. Biti dio njihove sreće je neprocjenjivo – kaže maturantica Privatne gimnazije “Kraljice Jelene” nakon koje planira upisati ili arhitekturu ili politologiju. Zbog ozljede je morala odustati od ritmičke gimnastike.

- Bila su to prekrasna tri dana. Prijavila sam se zbog novog iskustva i moram priznati da je ekipa bila super, predivna. Krivo je misliti kako oni koji idu na izbor nisu i pametni. Dapače, na izboru se traži cjelovita osoba koja mladima može biti uzor – kaže Domina dodajući kako se u obitelji nitko ne bavi politikom. 
- Domina je pametna djevojka i zna što hoće. Zasad je premlada da je uključimo u visoku politiku jer treba još iskustva, ali polažemo nadu i u nju i u Jakova. Poručujem svim mladima da se aktiviraju na bilo koji način jer samo vlastititim angažmanom možete nešto promijeniti – rekao nam je Tonči Blažević, šef splitskog HSLS-a.

Hrvoje Bašić, šef ogranka mladeži, kaže kako je Domina jedna od njihovih najaktivnijih članica.


- Ona zaista ima ‘mota’ za politiku i puno je zrelija od mnogih vršnjaka - kaže Bašić.

Mister turizma je član, ali politika mu neće biti poziv

Igram rukomet za Dinamo Bukurešt, imao sam slobodno, pa sam se prijavio na izbor. Trudio sam se i, eto, pobijedio. Politikom se ne mislim baviti u budućnosti, kaže Jakov Vranković.

- I izbor za miss i mistera može biti jedan od načina promocije svojih stavova – kaže nam Hrvoje Bašić, šef ogranka mladeži HSLS-a.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • 15.07.2016.

    veću nebulozu odavno ne pročitah

  • ichbin2 13.07.2016.

    a kaj bude ta mala u politici radila, meni se čini da jedino može pištolje čistit. nevjerujem da se u politiku razumije

  • Gledatelj 13.07.2016.

    Učlaniš se sa 17, a sa 18 si vec na 24 sata... hm. Pamet ili ljepota. Mislim da ljudi s 18 nemaju pojma tko su, a ne da su u stanju baviti se politikom. Tako da je ovaj clanak u najmanju ruku smijesan. Ali ajde, sretno curi u svakom slucaju. Neka je ljepota pogura. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare