To je to što me zanima!

Nisu izvlačili mrtva tijela radnika jer nisu obučeni

Mrtva radnici su dva dana ležali u podrumu tvrtke Portun ferrum. O plinu koji je ubio radnike ništa ne znaju jer nisu dobili rezultate analize uzoraka
Vidi originalni članak

Tijela radnika Branislava Markuša (53) i Slavena Oblizala (45) ležala su u podrumskoj garderobi tvrtke Portun ferrum sve do nedjelje predvečer. Tek tad je ekipa za očevid zagrebačke policije mogla ući u podrum i istražiti mjesto gdje je nepoznati plin u subotu oko 12.50 sati ubio dvojicu radnika, ozlijedio trećeg te policajku i policajca.
- U prostor se nije smjelo bez odijela sa samostalnim uređajem za disanje, a ekipa za očevid nije, nažalost, prošla obuku za rad u tim odijelima - rekao nam je dr. Franjo Plavšić, šef Zavoda za toksikologiju. O plinu koji je ubio radnike još ništa ne znaju jer još nisu dobili rezultate analize uzoraka koje su uzeli. Ipak, osim vrste plina koji je ubio Markuša i Oblizala, pitanje je i odakle taj plin u podrumu Portun ferruma. Dramu koju je preživio novinarima Jutarnjeg lista ispričao je radnik Branimir Sokolić. Kaže kako su se spustili u podrum i začuli udarac.
- Branko je povikao da je Slaven pao. Htio mu je pomoći, ali se i sam srušio. Odjednom kao da više nisam imao zraka. Shvatio sam da je u pitanju neki plin - kaže Sokolić.

NE ZNA SE ODAKLE JE DOŠAO OTROVNI PLIN

Nitko od istražitelja još ne zna odakle je došao nepoznati plin. Misle da se pojavio zbog narasle Save. Ali nije sigurno je li u tvrtku  došao izvana ili kroz neku rupu u podrumskoj prostoriji.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • jontra69 20.09.2010.

    možda se šef za brza djelovanja brzo zavukao pod svoj protupotresni stol ili u tenkiću za kemijske katastrofe čeka da institucije uređene države utvrde o kakvom je plinu riječ i dali se razišao pa će se i on pojaviti,reći koju pametnu i opravdati svoju plaću

  • user_46027 20.09.2010.

    @rođo ide ti logika ali ti ne ide hrvatski jezik, ovdje se pod obučeni misle da znaju kako postupati sa tijelima u ovakvim slučajevima.

  • shop 20.09.2010.

    Ponavljam, posto sam bio tamo: Vatrogasci su dosli s onim odijelima za zastitu i unutra su bili cijelo vrijeme i mjerili i trazili i rekli da ce izvuci tijela odmah. S tim odijelima mozes biti u doticaju s bilo kojim tvarima bez problema Nisu im dali jer je policija htjela napraviti ocevid i tako 2 dana. Niti jedna druga služba tamo nije imala nikakvu zastitnu opremu, ni silni Uredi ni Drzavne uprave za spasavanje niti policija niti hitna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare