To je to što me zanima!

Nitko nije podržao: Baldasar odustao od imenovanja ulice

Antifašisti tvrde da Ulica Prvog partizanskog odreda treba biti na važnijoj lokaciji, a desničari, pak, ne žele da se ulica križa s Ul. Josipa Jovića, stradalog branitelja
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar povukao je na sjednici Gradskog vijeća prijedlog o imenovanju Ulice Prvog partizanskog odreda u splitskom kvartu Mejaši. Gradonačelnik je htio dan prije obljetnice stradavanja pripadnika Odreda progurati točku da se po imenu postrojbe nazove ulica na Mejašima, inače kvartu tradicionalno "desno" orijentiranom. 

Baldasaru su prethodnih dana podršku najavljivali i članovi Udruge antifašista, ali i neki desničari. Na kraju ga nije podržao nitko, antifašisti smatraju da bi Ulica Prvog partizanskog odreda trebala biti na nekoj važnijoj lokaciji, dok su desničari zgroženi idejom da se ulica s takvim imenom križa s Ulicom Josipa Jovića, prvog stradalog branitelja u Domovinskom ratu.

Tako su SDP-ovci nakon 10-minutnih konzultacija povukli prijedlog o kojem će se raspravljati na sljedećoj sjednici.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Corleone Michael 26.08.2014.

    Da je to prošlo, e onda bi stvarno to bila sramota za grad Split...

  • MiroTvorac_3 25.08.2014.

    Jos jucer smo odavali pocast zrtvama ustaskog i antifasistickog totalitarnog rezima da bi nam antifasisticki koljaci za taj dan servirali ulicu svojih totalitarnih koljaca.bagra nepopravljiva.a sada ce ljubitelj antifasistickih genocidnih koljaca koji su na tlu jugoslavije pobili preko miljun ljudi pod hitno pokazati kojoj zlocinackoj bandi on pripada i komentar pobrisati.

  • MiroTvorac_3 25.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare