To je to što me zanima!

Nizozemci ipak neće stopama Britanaca: Neće biti "Nexita"

Tek 14 od 75 zastupnika podržalo je prijedlog Geerta Wildersa, čelnika desne populističke Stranke za slobodu, koji pozvao vladu da održi referendum o "Nexitu"
Vidi originalni članak

Nizozemski parlament u utorak je velikom većinom odbacio inicijativu za održavanjem referenduma o članstvu Nizozemske u Europskoj uniji.

Tek 14 od 75 zastupnika podržalo je prijedlog Geerta Wildersa, čelnika desne populističke Stranke za slobodu.

Wilder je pozvao vladu da održi referendum o "Nexitu" što je brže moguće, no referendum o članstvu Nizozemske u europskom bloku nije moguć po sadašnjim zakonima.

Prema konačnim rezultatima, Britanci su u četvrtak s 51,9 posto glasova izglasali izlazak iz EU, prema 48, 1 posto koji su bili za ostanak.

Od Brexita, do "Nexita" i "Frexita" (izlaska Francuske iz Unije), euroskeptici diljem EU proslavili su u petak "pobjedu" i pozvali na referendume u njihovim zemljama, što povećava strahovanja za budućnost europskog jedinstva.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Apokalipsični Prorok 29.06.2016.

    ,EU - gora tvorevina od smrdljive jugoslavije, u jednoj i drugoj samo prosperiraju jude i tajkuni, svi redom članovi partije i njihova djeca

  • jakolishe 28.06.2016.

    ma meni se cini da ni britanija nece istupiti ... na zalost ... stalno su nesto zahtijevali i sve se im povlađivalo i davalo a oni to nikada nisu cijenili i postivali to su sad i dokazali... da je po mome za njih povratka vise nebi bilo da i zele ostati !!

  • Kim YUng-troll 28.06.2016.

    To SDP od unije će se raspasti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare