To je to što me zanima!

Nizozemci potvrdili hrvatski ugovor sa 115 glasova 'za'

Nakon potvrde ugovora u Zastupničkom domu, još ga treba potvrditi Senat, a po završetku parlamentarne procedure ugovor još mora potpisati nizozemska kraljica
Vidi originalni članak

Donji dom nizozemskog parlamenta u utorak je potvrdio hrvatski pristupni ugovor većinom od 118 glasova od njih 150, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Nizozemski ministar vanjskih poslova Frans Timmermans je prošli tjedan pohvalio hrvatske napore u ispunjavanju vrlo zahtjevnih uvjeta za članstvo i naglasio kako je "Hrvatska već prije pristupanja tamo gdje bi trebala biti".

Nakon potvrde ugovora u Zastupničkom domu, još ga treba potvrditi Senat, a po završetku parlamentarne procedure ugovor još mora potpisati kraljica.

Osim Nizozemske, postupak ratifikacije hrvatskog ugovora moraju dovršiti još Njemačka, Belgija, Danska i Slovenija, koja ga još nije ni započela.

Za rješenje pitanja slovenske ratifikacije očekuje se sastanak prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić i njezinog slovenskog kolege Karla Erjavca u srijedu u Otočcu ob Krki.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Job 06.02.2013.

    TV Nova izvještava o sezoncima na poljoprivredi! Krvav je to novac!

  • dekic 06.02.2013.

    jaka stvar što smo sve dali za to nije ni čudno

  • Veli Joze 06.02.2013.

    Dve stvari u zivotu me ostave bez reci : Inteligencija kod zivotinja i GLUPOST kod ljudi . Svijet nece unistiti oni koji ZLO cine nego oni koji to gledaju a ne poduzimaju NISTA !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare