To je to što me zanima!

Njegovatelj iz pakla: Žrtve je trovao inzulinom, jedan umro

Grzegorz Stanislaw Wolsztajn iz Poljske se brinuo o starijim ljudima u Njemačkoj. Kod većine su utvrdili vrlo niske razine šećera u krvi iako nitko od njih nije bio dijabetičar
Vidi originalni članak

Stariji muškarac iz njemačkog Ottobrunna je umro. Policija je bila sumnjičava. Istražitelji su pronašli male ubode i zaključili da je muškarac umro zbog predoziranja inzulinom. Osumnjičili su njegovog njegovatelja. Sada istražuju je li ubio više ljudi.

Poljak Grzegorz Stanislaw Wolsztajn (36) je završio u zatvoru u Münchenu zbog ubojstva i krađe. Poljak je radio u cijeloj Njemačkoj. U još četiri slučaja policija istražuje je li bila riječ o pokušaju ubojstva, a u tri slučaja sumnjaju na krađe.

Bio je agresivan i čudan

Wolsztajn je od 2008. radio u inozemstvu, prvo u Engleskoj i nakon toga u Njemačkoj. O nekim se ljudima brinuo 24 sata dnevno.

No većinu poslova je završio prije isteka ugovora. Obitelji ljudi o kojima se brinuo su rekli da je agresivan i da se nedolično ponaša. Bio je osumnjičen i da je jednom čovjeku o kojem je brinuo nanio teške ozljede.

Žrtva imala nizak šećer

Poljak je 12. veljače nazvao hitnu. Muškarac (87) iz Ottobrunna je ležao bez svijesti u krevetu. Liječnici su utvrdili da je mrtav i pozvali su policiju. Muškarac je imao jako nizak šećer, a uopće nije bio dijabetičar. Poljaka su uhitili. Među njegovim stvarima su našli 1210 eura.

Radio u više gradova

Sumnja se da je muškarca ubio kako bi ga mogao pokrasti. Sada sumnjaju da je Wolsztajn pokušao ubiti ljude u gradovima: Weilheim (26. srpanj 2017), Mülheim an der Ruhr (25. srpanj 2017), Waiblingen (21. prosinac 2017) i Aresing (30. kolovoz 2017). Kod svih žrtava su utvrdili neobjašnjivo nisku razinu šećera u krvi.

Osoba iz općine Burg je je umrla nekoliko dana nakon što je Wolsztajn otputovao. I taj se slučaj istražuje. 

Istraga traje u i Poljskoj gdje su pretražili njegov stan. 

- Želimo znati gdje je sve bio i koje je imao navike - kaže policija o osumnjičenom Poljaku koji je u Njemačkoj boravio u najmanje 20 mjesta, piše n-tv.de. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Legion0102 08.03.2018.

    mora da je musliman-

  • 08.03.2018.

    Za ovakve monstrume ni smrtna kazna nije dovoljna.

  • nisamneznamgdje 08.03.2018.

    Sigurno nekakva osveta još od drugog sv.rata

Komentiraj...
Vidi sve komentare