To je to što me zanima!

'Njemačka će se s članicama EU-a boriti za uređeni Brexit!'

Njemačka će zajedno s ostalih 26 članica Europske unije i dalje pokušati izboriti uređeni brexit, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Nuernbergu
Vidi originalni članak

Svih preostalih 27 zemalja članica Europske unije će se do zadnjeg dana boriti za to da Velika Britanija ne iziđe neregulirano iz Europske unije, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak u Nuernbergu na skupu u povodu Danas sindikata IG Metall.

Merkel je naglasila kako bi u slučaju neuređenog brexita trebalo učiniti sve što je moguće kako bi ovaj proces bio što podnošljiviji za građane kako Velike Britanije tako i ostatka EU-a.

- Mi želimo negativne posljedice svesti na najmanju moguću mjeru, rekla je Merkel. U to spada bezvizni režim kao i isplata mirovina za one koji su dio radnog vijeka proveli u Velikoj Britaniji.

Posljednjih dana britanski mediji pišu o tomu da je Merkel britanskom premijeru Borisu Johnsonu tijekom telefonskog razgovora postavila uvjete glede granica između Sjeverne Irske i Republike Irske koji su, kako se navodi, „neprihvatljivi za Veliku Britaniju“.

Njemačka vlada je demantirala ove tvrdnje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Aron3 11.10.2019.

    A naša kraljica će ići na utakmicu...nju to ne tangira.

  • mestar 10.10.2019.

    Europu su doveli ovi politicari eu u veliki problem ne samo europu nego sve demokratske drzave i citavi svijet svojom politikom.Brexit je gotova stvar s dogovorom ili bez dogovora.Mislim da mnogi u toj tvorevini nisu ni svijesni poslijedica ako ne bude dogovora, budoce suradnje itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare