To je to što me zanima!

Njemačka izglasala: Većina je za produženje pomoći Grčkoj

Grci su dostavili svoju listu reformi i dobili većinu glasova zastupnika Bundestaga za produženje novčane pomoći. Mogu očekivati dodatnih 17,2 milijarde eura
Vidi originalni članak

Njemački Bundestag u petak je izglasao produžetak financijske pomoći Grčkoj, nakon što su u utorak ministri financija EU-a odobrili produljenje programa pomoći Grcima sve do kraja lipnja. To znači da Grčka može očekivati dodatnih 17,2 milijarde eura pomoći. 

Grci su dostavili svoju listu reformi i dobili većinu glasova zastupnika Bundestaga za produženje, piše Deutsche Welle. Produženje pomoći izglasano je s 542 glasa za i samo 32 protiv dok ih je 13 bilo suzdržano.

Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble nakon glasovanja poveo je dvosatnu debatu u kojoj je istaknuo da produžetak novčane pomoći nije samo u najboljem interesu Grčke već i Njemačke

- Njemačka može imati dobru budućnost samo ako je Europska ujedinjenost uspješna i ako mi unutar Europe stojimo zajedno - kazao je. 

Ipak, nisu svi zadovoljni uspjehom nove grčke vlade premijera Alexisa Tsiprasa pa su u četvrtak izbili prosvjedi u Ateni gdje su se prosvjednici sukobili s policijom. Nezadovoljni Atenjani na ulice su izašli jer su razočarani što vrlo vjerojatno neće biti obećanog povećanja plaća, a upitne su i neke druge mjere koje je stranka Syriza obećala prije izbora.

Osim Njemačke, produženje pomoći Grčkoj moraju izglasati i ostale zemlje eurozone, Finska je to napravila već u utorak

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Bassa_1 27.02.2015.

    Lako je dok si oporba, ali kada dođeš na vlast i trebaš isplatiti novac za mirovine, plaće, socijalu, sve se mjenja. Neka ovo i neki naši ekstremi dobro prouče.

  • volim proljece 27.02.2015.

    zasigurno nije vrijeme za neku preveliku radost, razlika izmedu vladinih obecanja i obveza da se nastavi placanje pomoci je nepremostiva....sada je grcki narod na potezu, on ce odluciti..kako dalje!

  • mariocalabrese 27.02.2015.

    Bolje da su te pare zapalili nego da pomoci Grcima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare