To je to što me zanima!

Sastat će se s Plenkovićem: Merkel u svibnju stiže u Zagreb

Uz nazočnost na skupu Europske pučke stranke koji se održava 18. svibnja, njemačka kancelarka Angela Merkel će imati i bilateralni sastanak s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem
Vidi originalni članak

Sredinom svibnja u Zagrebu će se održati predizborni skup Europske pučke stranke, a njemu će nazočiti i Angela Merkel.

Uz nazočnost na skupu Europske pučke stranke koji se održava 18. svibnja, njemačka kancelarka Angela Merkel će imati i bilateralni sastanak s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, potvrđeno je Večernjem listu iz Vlade. 

To će biti jedino pojavljivanje njemačke kancelarke na predizbornim skupovima EPP-a, čiji je "Spitzenkandidat" Manfred Weber favorit za sljedećeg šefa Europske komisije, izvan Njemačke. Angela Merkel se dosad uopće nije uključivala u izbornu promidžbu, niti u predizborne aktivnosti, što je izazvalo razne reakcije.

Nakon Zagreba slijedi i završni skup EPP-a u njemačkom gradu Münsteru, za koji se pretpostavlja da će mu nazočiti kancelarka, no službene potvrde njezina dolaska još nema.
 

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 29.04.2019.

    sa ovom bi trebalo biti na oprezu, ona je i " svoje" likvidirala, ako su joj stajali na putu. Eu bi po mojem trebala biti uređena po federativnom principu, da su neki poslovi zajednički, a ostalo da svaka država uređuje sama. Merkelova i ne cijeni "Balkan"

  • ljubica ljubičica_1 29.04.2019.

    Koje ona?

  • ursuss 28.04.2019.

    dolazi ona u RH kako bi se granica koja curi bolje zaštitila od najezde izbjeglica....budete vidjeli kako stiže oprema,auti za granicu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare