To je to što me zanima!

Njemačka tvrtka osigurala narudžbu postavljanja kabela između Irske i Francuske

Vrijednost projekta, po procjenama inženjerske tvrtke sa sjedištem u Muenchenu, doseže stotine milijuna eura
Vidi originalni članak

Muenchen, Njemačka inženjerska tvrtka Siemens Energy u petak je objavila da je osigurala narudžbu postavljanja kabela za prijenos električne energije između Irske i Francuske.

BURNO U ŠIBENIKU Zekanović bi dovodio šeike, a gradonačelnik Burić ne izlazi pred građane oko 'Batižela'

Siemens Energy izgradit će trafostanice za Celtic Interconnector, ukupne dužine 575 kilometara, na dvije krajnje točke, u Knockrahi na jugu Irske i u La Martyreu na sjeverozapadu Francuske.

Vrijednost projekta, po procjenama inženjerske tvrtke sa sjedištem u Muenchenu, doseže stotine milijuna eura. Izvori u sektoru spominju brojku od gotovo pola milijarde eura.

UDRUGA ZELENE I PLAVE SESVETE Sesvetski simboli: Pokrenut projekt kloniranja dviju lipa kraj kapele u Planini Donjoj

Projekt bi trebao biti dovršen do 2026. godine, navodi se u priopćenju.

Trafostanice će izmjeničnu struju pretvarati u istosmjernu radi transporta u oba smjera, omogućujući prijenos struje na velikim udaljenostima uz minimalni mogući gubitak.

KOMENTIRA: BORIS RAŠETA Odgovorna vlast zemlju brani jednako dobro kao protuzračna obrana. Ne možemo se pohvaliti Omogućit će protok čak 700 megavata struje, što odgovara opskrbi oko 450.000 kućanstava, navodi se u priopćenju.

Nakon dovršetka projekta, Irska će moći, po potrebi, uvoziti struju iz Francuske a na europsko kopno izvoziti višak električne energije proizveden iz obnovljivih izvora.

HRVATSKA KAO REGIONALNO ČVORIŠTE Plenković i austrijski kancelar obišli su LNG terminal na Krku: 'Ovaj projekt ima perspektivu'

- Ne možemo si priuštiti rasipanje električne energije dobivene iz obnovljivih izvora- rekao je izvršni direktor Siemensa Tim Holt.

Potrošači će imati koristi od proširenja europske mreže, od otvorenijeg tržišta električne energije, veće energetske sigurnosti i nižih troškova, rekao je.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare