To je to što me zanima!

Njemački mikrobiolog antivakser mora na sud, prijeti mu novčana ili zatvorska kazna

U Njemačkoj na optuženičku klupu idući tjedan sjeda mikrobiolog i pisac Sucharit Bhakdi, optužen za govor mržnje u pandemiji. Terete ga jer je odobrenje cjepiva nazivao "krajnjim ciljem", omalovažavao je i Židove
Vidi originalni članak

Jedan od najpoznatijih njemačkih protivnika cijepljenja protiv COVID-a i kritičar korona-mjera, liječnik, mikrobiolog i pisac Sucharit Bhakdi (76), u utorak će se naći na optuženičkoj klupi okružnog suda u Plönu - glavni državni odvjetnik Schleswig-Holsteina optužuje ga za govor mržnje u dva slučaja, piše jučerašnji Der Spiegel. Bhakdi odlučno poriče optužbe.

Kako stoji u tekstu njemačkog medija, u optužnici se navodi da je mikrobiolog u intervjuu objavljenom na internetu u travnju 2021. kritičkim izjavama o izraelskoj politici cijepljenja poticao generalizirane izjave mržnje prema Židovima koji žive u Njemačkoj, i zlonamjerno ih omalovažavao kao vjersku skupinu.

SVE ISTRAŽUJE POLICIJA Austrijska liječnica, zagovornica cijepljenja, počinila suicid nakon prijetnji antivaksera

Također optužuje Bhakdija da je održao govor na kampanji u Kielu u rujnu 2021., također snimljen, u kojem je govorio o odobrenju cjepiva protiv COVID-19 u vezi s "krajnjim ciljem". Prema optužnici, govorio je o drugom holokaustu.

Odobrenje optužnice i otvaranje glavne rasprave od strane njemačkog okružnog suda u Plönu pokazuju da, nakon temeljitog ispitivanja, postoji i dovoljno sumnje. Prema Zakonu o kaznenom postupku, sud odlučuje pokrenuti glavni postupak samo ako postoji dovoljna sumnja u počinjenje kaznenog djela. 

PRIJETNJA SMRĆU Antivakserski aktivisti se dogovarali o ubojstvu njemačkog premijera Saske

Kakva god bila presuda, piše Der Spiegel, slučaj bi se trebao ticati drugih instanci.  Bhakdi odbacuje da je bio upleten u bilo kakav oblik govora mržnje. Ako bude osuđen prema njemačkom kaznenom zakonu, suočava se s novčanom, ili zatvorskom kaznom.

Pravosuđe ne očekuje samo prisustvo brojnih predstavnika medija već i protivnike cijepljenja odnosno pristaše Bhakdija. 

Ministarstvo znanosti Rhineland-Pfalz ispituje pak hoće li liječniku zabraniti korištenje titule profesora. Bhakdi je bio profesor medicinske mikrobiologije i higijene na Sveučilištu Johannes Gutenberg u Mainzu. Glasnogovornik je rekao da je postupak obustavljen do ishoda kaznenog postupka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Vlad 20.05.2023.

    Ako znamo kakvo je njemačko pravosuđe ima velike izglede biti oslobođen što bi bio početak procesuiranja čelnika farmaceutske mafije i njihovih plaćenika.

  • 20.05.2023.

    tako i treba,

Komentiraj...
Vidi sve komentare