News

Komentari 3

Antivakserski aktivisti se dogovarali o ubojstvu njemačkog premijera Saske

Antivakserski aktivisti se dogovarali o ubojstvu njemačkog premijera Saske

DRESDEN Njemačka policija u srijedu je pretražila nekoliko lokacija u istočnoj njemačkoj pokrajini Saskoj. Proveli su istragu jer su antivakserski aktivisti planirali ubojstvo njemačkog pokrajinskog premijera

Njemačka policija u srijedu obavila pretragu nekoliko lokacija u njemačkoj pokrajini Saskoj provodeći istragu o uroti antivakserskih aktivista koja je imala za cilj ubojstvo pokrajinskog premijera Michaela Kretschmera.

Pretrage u Dresdenu provedene su protiv pojedinih pripadnika skupine koja je koristila aplikaciju za on-line razmjenu poruka Telegram i koja je razmatrala planove za ubojstvo, povezano s mjerama za obuzdavanje zaraze covidom-19, navela je policija.

Skupina "Dresden Offlinevernetzung", ili Dresden offline networking, izazvala je pažnju vlasti nakon istraživačkog priloga kojeg je prošlog tjedna objavila tv postaja ZDF.

U izvješću ZDF-a bilo je navedeno da pripadnici skupine na Telegramu razgovaraju o ubojstvu predstavnika vlasti prilikom njihovih susreta u Dresdenu.

U akciji u srijedu sudjelovali su i pripadnici specijalnih postrojbi policije nakon što je utvrđeno da su članovi skupine spominjali moguće posjedovanje hladnog oružja i samostrela, navela je saska policija na Twitteru.

U Saskoj, pokrajini koja ima drugu najveću stopu novih slučajeva koronavirusa u Njemačkoj i najnižu stopu cijepljenja u zemlji, posljednjih su tjedana učestali prosvjedi protiv mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

U studenome je skupina prosvjednika došla sa zapaljenim bakljama pod prozore doma pokrajinske ministrice unutarnjih poslova, što je protumačeno kao implicitna prijetnja nasiljem protiv nje.

Najčitaniji članci