To je to što me zanima!

Njemački ministar obrane je prepisao doktorsku disertaciju

Jedan njemački list piše kako se u doktorskoj disertaciji Karla Theodora zu Guttenberga mogu naći dulji odlomci koje su napisali neki drugi autori
Vidi originalni članak

Usred skandala u Njemačkoj našao se njihov ministar obrane Karl Theodor zu Guttenberg. Brojni njemački mediji prenose kako je ministar plagirao svoju doktorsku disertaciju. Süddeutsche Zeitung objavio je kako se i njegovoj doktorskoj disertaciji mogu naći dulji odlomci teksta koje su napisali drugi autori, a da nisu navedeni kao izvor. Ukoliko se dokaže da je ministar namjerno prepisao odlomke iz svoje doktorske disertacije, prijeti mu gubitak titule doktora. Prepisivanje je slučajno otkrio profesor prava Andreas Fischer-Lescano sa sveučilišta u Bremenu. Guttenberg je doktorirao u Bayreuthu 2006. s najvišim ocjenama, i to s temom 'Ustav i ustavni ugovori. Stupnjevi konstitucionalnog razvoja u SAD-u i EU'. Fakultet u Bayreuthu na kojem je Guttenberg doktorirao već je krenuo u istragu valjanosti njegove disertacije. Ministar je optužbe nazvao 'nerazumljivima' te ističe kako se negdje i mogla potkrasti tehnička greška. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_73657 17.02.2011.

    EEEE, koliko su europski papci po tome iza nas.

  • marin.0202 16.02.2011.

    Nasi politicari nisu se ni mucili samo su predali kopije, pa tko ima sta moze ako se tko pobuni proguta ga noc.

  • mamita 16.02.2011.

    Jedno je napraviti kompletan prijepis, a drugo u pojedinim dijelovima ne navesti izvor. Prvo je Đapić, a drugo je ovaj ministar. Kod nas etika pisanja znanstvenih radova nema istu tezinu kao vani, tako da je ovo sto se dogodilo ministru - vani krsenje etickih propisa, a kod nas je to najnormalnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare