To je to što me zanima!

Njemačku blokiralo 100.000 traktora, djeca u školu moraju pješice na temperaturi od -13°C

Prosvjed koji predvode poljoprivrednici trebao bi trajati do 15. siječnja. U srijedu bi trodnevni štrajk trebale početi Njemačke željeznice, što će dodatno stvoriti probleme milijunima ljudi
Vidi originalni članak

Megaprosvjed koji je u ponedjeljak počeo u Njemačkoj, nastavlja se i u utorak. Prema procjenama policije u ponedjeljak je na prometnicama i u gradovima diljem Njemačke bilo oko 100.000 traktora koji su blokirali promet u zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prosvjed predvode poljoprivrednici koji su nezadovoljni zbog planiranog rezanja subvencija za dizelska goriva. Pridružili su im se i vozači kamiona, neki ugostitelji i mali trgovci. Prosvjedi bi trebali trajati tjedan dana. 

U utorak bi prosvjedi trebali biti u manjem opsegu. Poljoprivrednici su najavili da će blokirati promet na Berlinskom Ringu te oko grada Bernburga u saveznoj državi Saksoniji-Anhalt. Također bi u blizini Berlina na nekoliko lokacija trebali održati demonstracije. Njemački Bild piše i da su se u utorak prosvjedi nastavili i u blizini grada Ulma te da se promet odvija otežano. U Bernsbachu u Saskoj u utorak ujutro prosvjednici su vozilima blokirali cestu pa su djeca koja su putovala u školu morala izaći iz autobusa i nastaviti pješice iako je vani temperatura minus 13 stupnjeva Celzija. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz signalnog pištolja pucao na konvoj traktora

Policija je u ponedjeljak uhitila mladića (24). On je u ponedjeljak oko 13 sati u gradu Göppingenu kod Stuttgarta pucao na konvoj traktora. Ispalio je nekoliko hitaca iz signalnog pištolja i nitko nije ozlijeđen. 

U srijedu bi štrajk trebale početi i Njemačke željeznice. Uprava je štrajk htjela spriječiti na sudu, ali nisu uspjeli. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Vrtlar_1 10.01.2024.

    Ni jedno dite nije moralo na noge u školu koje inace ne ide na noge u školu! To je laž samo takva! Pozdrav iz Njemačke 🙋‍♂️odoh dočekat svog prvašića sad će ga dovest autobus.

  • ReisSalkanović 09.01.2024.

    I ja sam išao u školu pješke po većim minusima,pa sam živ i zdrav.

  • 09.01.2024.

    Traktorijada

Komentiraj...
Vidi sve komentare