To je to što me zanima!

Njemica postala ISIL-ovka: Muž i ona kupili curicu, držali ju kao robinju i pustili da umre

Jennifer Weinisch, koja potječe iz savezne pokrajine Donja Saska, optužnica je osim ubojstva teretila i za pripadnost terorističkoj organizaciji i zločin protiv čovječnosti
Vidi originalni članak

Viši pokrajinski sud u Muenchenu osudio je u ponedjeljak, nakon dvije i pol godine suđenja, njemačku državljanku Jennifer Wenisch na 10 godina zatvora zbog ubojstva djevojčice koju su ona i njezin suprug, kao pripadnici terorističke Islamske države u Siriji, kupili i držali kao robinju 2015.

Predsjednik sudskog vijeća Reinhold Baier smatra kako je dokazano da su osuđena i njezin suprug, Iračanin Taha al Jumaily, protiv kojeg se trenutno vodi proces u Frankfurtu na Majni, kupili i držali jednu ženu i njezinu kćerku, pripadnice etničke skupine Jezida.

Nedugo potom bračni par je djevojčicu, kao kaznu zbog mokrenja u krevet, svezanu držao na suncu bez vode, zbog čega je djevojčica nakon kraćeg vremena umrla.

VIŠE MRTVIH KOD DŽAMIJE Talibani uništili ISIL-ovu bazu nakon eksplozije u Kabulu

„Optužena je od samog početka trebala znati da se dijete nalazi u životnoj opasnosti i nije učinila ništa kako bi spriječila njezinu smrt", stoji u obrazloženju presude.

Kako stoji u presudi, Jennifer Weinisch, koja je zbog supruga prešla na islam, neprekidno se suprugu žalila na majku i dijete, nakon čega je suprug, pripadnik IS-a, fizički zlostavljao zatočenice.

Sam IS je navodno zbog smrti djevojčice htio kazniti bračni par, koji je nakon toga pobjegao u Tursku, gdje su, nakon ponovnog pokušaja ulaska u Siriju, uhićeni i 2018. izručeni Njemačkoj.

Obrana osuđene je tvrdila kako nema dokaza da je njihova klijentica odgovorna za smrt djevojčice te su majku ubijene nazvali "nepouzdanim svjedokom".

TOP 5 NAJČITANIJIH ČLANAKA Hrvatica Dora koja je postala ISIL-ovka: Živi u kampu, i ime je promijenila jer se ne želi vraćati

Državno odvjetništvo, koje je tražilo doživotnu zatvorsku kaznu, ostavilo je otvorenim hoće li uložiti žalbu na presudu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tomo123@ 25.10.2021.

    Strasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare