To je to što me zanima!

Njih trojica, a jedna noga: Popeli se na Kilimandžaro

Tri američka vojna invalida iz Vijetnama, Iraka i Afganistana nakon šest dana penjanja dosegnula su 5.895 metara visok vrh tanzanijske planine
Vidi originalni članak

Veterani iz Vijetnama, Iraka i Afganistana popeli su se na najviši vrh Afrike sa samo jednom zdravom nogom. Dan Nevins (37) izgubio je obje noge Iraku, Neil Duncan (26) u Afganistanu, a Kirk Bauer (62) je u Vijetnamu ostao bez jedne noge. Sva trojica Amerikanaca uspela su se u subotu na 5.895 metara visok vrh tanzanijske planine Kilimandžaro za samo šest dana. Inače, uspon do vrha Uhuru traje tri ili četiri dana, a veterane su usporile proteze koje su često morali namještati.
- Ako se tri invalida iz tri različita rata i dvije generacije sa doslovno jednom zdravom nogom mogu popeti na Kilimandžaro, onda naši prijatelji invalidi mogu ići šetati, voziti bicikl, malo plivati, mogu izaći i normalno živjeti - rekao je Bauer za BBC. Neustrašivu trojku u osvajanju planine pratio je vodič, a u pothvat su krenuli u sklopu programa organizacije Disabled Sports USA koja pomaže ratnim i civilnim invalidima da normalno žive unatoč fizičkim nedostacima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • HUMI 12.08.2010.

    Za koga ste vi svoje noge dali!!?? Bravo za hrabrost i volju za životom..

  • user_42565 12.08.2010.

    E to se zove volja za život,imate veliko srce i ne pridajete se lako svaka čast i sretno vam bilo u daljnjem živitu......

  • trešnja 12.08.2010.

    Nije važno koliko je nogu,već koliko je srce i volja,a tog im ne nedostaje i zato nek vam je sa srećom u spustu i inaće!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare