To je to što me zanima!

Nogalo: Dobili smo nalog za očitovanje zbog prekovremenih sati, to je 99 posto za otkaz!

Nogalo tvrdo da isti nalog treba biti uručen i njemu, ali ga on još nije primio. Kao razlog spominje za očitovanje spominje sate iz pripravnosti i prekovremene sate
Vidi originalni članak

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu Boro Nogalo potvrdio je da su profesorica Marijana Turkalj i zamjenik pomoćnika ravnatelja bolnice za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite i nadzora Davor Plavec u petak dobili nalog prema kojem se moraju očitovati o optužbama koje im se stavljaju na teret ili im prijeti otkaz, javlja Dnevnik.hr.

Nogalo tvrdo da isti nalog treba biti uručen i njemu, ali ga on još nije primio. Kao razlog spominje za očitovanje spominje sate iz pripravnosti i prekovremene sate, odnosno objašnjavanje situacije jer su kao članovi Uprave radili i u klinici s pacijentima.

ODBACIO SVE OPTUŽBE Boro Nogalo: Ja nisam nikoga zaposlio bez natječaja i potpisa

- Dobili smo nalog za očitovanje, ali očitovao se ili ne – to je 99 posto otkaz. Cijeli zdravstveni sustav počiva na više prekovremenih sati nego što je to dozvoljeno - kazao je Nogalo.

Napominje da oni kao Uprava nisu prestali biti doktori i prestali brinuti za pacijente.

- Naši su pacijenti djeca. Prof. Turkalj je vodila struku, imala je najveći odjel. Onda možete misliti koliko smo pogriješili što je ona imala neki prekovremeni sat. U ingerenciji Davora Plavca je bila akreditacija bolnice. Dječja bolnica Srebrnjak jedina je međunarodno akreditirana državna javna bolnica u Hrvatskoj - podsjetio je Boro Nogalo.

Kaže da otkaze zbog prekovremenih sati može dijeliti 'samo onaj tko ne zna sustav, tko je zločest i tko radi protuzakonito i zna da ćemo mi dobiti na sudu, ali njega to nije briga'. 

NE ODUSTAJE Boro Nogalo: 'Nadam se da su shvatili da je ovo nezakonito...'

- Mi smo tvorci Srebrnjaka na ovom nivou. Mičući nas, miču ključne ljude koji mogu dovršiti projekt. U 23 godine, koliko sam dugo bio ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, posjetile su stotine inspektora te da nikada nije pronađena nepravilnost na plaćama - poručuje.

Naglašava kako u samo zadnjih pola godine imao sedam inspekcija i da nikada nisu našli nikakav problem na plaći, ali, kako kaže, 'evo sad su oni našli da tu nešto nije u redu'.

Nogalo smatra da 'privatni lobi želi Srebrnjak i Brestovac. 

- Sve je to ekipa koja radi to što radi. A nažalost, stranke i svi koji bi nas trebali štititi ne rade to. Jedino što mi je preostalo jest da pričam i dalje, i vjerojatno je to donkihotovska borba, ali ja ću se i dalje boriti za Srebrnjak i za djecu, a ne za privatne lobije - poručio je Boro Nogalo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • stremiti 07.06.2020.

    Meni je čudno da on ne zna : 1. Da sati izvan radnog vremena su normalna stvar u svim bolnicama jer je jeftinije platiti dodatan rad zaposlenicima nego zaposliti još ljudi. 2. Da je zakon uvijek na strani radnika u dvojbenim situacijama Nogalo je mogao ili uzeti nadoknadu za odrađenu pripravnost ili pripravnost raditi besplatno i pokloniti bolnici honorar. U tom slučaju bolnica bi oštetila radnika za plaćanje rada i bila kriva. Ovo je situacija u kojoj on regularno ne može dobiti otkaz. Jedino ako ga žele otpustiti a on neka se sudi do mirovine.

  • komilica 06.06.2020.

    Sve žele uništiti, sve. Pokvareni političaru su najveća pošast u ovoj državi.

  • cvat 06.06.2020.

    briga njih neće oni platiti odštetu od svoje plaće ,imovine ,mi Hrvatski građani plaćamo a oni rade to namjerno jer tu zarade branitelji i to privatni koje oni angažiraju i onda izgube a oni dabiju svoje dok got onaj ko je kriv ili onaj ko nekog tuži u ime države ako izgubi neplati iz svog đepa bit će ovako ,i treba jednom stati tom i kazniti te! TO JE NAMJEŠTALJKA

Komentiraj...
Vidi sve komentare