Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Boro Nogalo: Ja nisam nikoga zaposlio bez natječaja i potpisa

Nogalo tvrdi da su sve odluke Vijeća nakon šestog mjeseca nezakonite i to ne samo u DB Srebrnjak, već i u svim institucijama u Zagrebu zbog novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Foto: Željka Meštrović/24sata
33 komentara

Donedavni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo rekao je u Dnevniku Nove TV da, iako je smijenjen, nije bez posla. Nogalo odbacuje sve optužbe, a za svoju smjenu proziva predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu i tvrdi da je odlučila u ime interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ja sam pedijatar i liječnik kao što sam to uvijek i bio, osoba koja se zajedno sa svojim timom zatekla u bolnici Srebrnjak '97. godine i s timom koji sam stvarao dugi niz godina. Ja sam osoba koja je s tim timom danas postigla da smo postali prva ''bolnica prijatelj djeteta'', prva informatizirana bolnica, da smo potpisali najveći ugovor od gotovo pola milijarde kuna za izgradnju bolnice i instituta. Postali smo pedijatrijska klinika i u posljednja dva tjedna prva međunarodno akreditirana ustanova u javnom zdravstvu - rekao je. 

Na pitanje je li raspisivao natječaje za kirurga, a zapošljavali pedijatra, Nogalo je odgovorio da nikada nije nikoga zaposlio bez natječaja i potpisa Upravnog vijeća. 

- Zajedno smo bili u tome, je li to bila faza kada nije bilo pedijatara i kad su se pedijatri tražili svijećom, mi smo morali zajednički osigurati. Dakle profesorica Ana Stavljenić-RukavinaJelena Pavičić Vukičević i ja smo osiguravali da sustav funkcionira, da djeca ne budu ugrožena i da funkcionira bolnica. To je, na kraju krajeva, naša dužnost - poručio je. 

SLUČAJ DJEČJA BOLNICA SREBRNJAK Novo vodstvo bolnice: Cilj nam je ispraviti sve nepravilnosti...

Nogalo tvrdi da su sve odluke Vijeća nakon šestog mjeseca nezakonite i to ne samo u DB Srebrnjak, već i u svim institucijama u Zagrebu zbog novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je na snagu stupio 1. siječnja. 

- Mi imamo puno vrijednih stvari. Od jedne, za njih beznačajne, male bolnice, postali smo vrlo značajni. Imamo projekte od skoro pola milijarde kuna, imamo zemljište Brestovac od 80.000 kvadrata. Dakle, mi smo tijekom 23 godine mog ravnateljstva puno toga postigli i stekli i sada smo na neki način postali zlatna koka - rekao je. 

Na pitanje je li ikada razgovarao s dr. Stavljenić-Rukavinom oko angažmana u unosnom projektu, Nogalo je rekao da nikada ta tema nije bila na dnevnom redu Upravnog vijeća. 

PLAVEC: NEZAKONITO JE Zbog smjene doktora Nogala europski Uskok na Srebrnjaku

- Moje je osobno mišljenje da profesorica nije nikada ni vjerovala da će se ovaj projekt razviti, da će se potpisati ugovor od 450 milijuna kuna. Profesorica je bila u relacijama u tijelu koje bi gradilo sveučilišnu bolnicu i imunološki zavod i ona je zamislila da projekt koji je stvorio naš tim smeta tim projektima. Jednostavno to nije htjela prihvatiti, a naravno, kada se to sve sada dogodilo, taj projekt treba ili preuzeti ili uništiti - rekao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Message