To je to što me zanima!

Zbog vrijeđanja policajaca u Zagrebu uhićen maturant (18)

S maturantima je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će im se u slavlju pridružiti i na Bundeku gdje je upriličena službena proslava Dana maturanata
Vidi originalni članak

U gradovima diljem Hrvatske maturanti danas slave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupilo se oko 4000 maturanata, a prema procjenama na Bundek ih je došlo još 3000. Već tradicionalno, maturanti su odjeveni u majice s raznim natpisima, a glavni im je rekvizit brašno.

U zagrebačkoj Ulici Antuna Mihanovića, kod Glavnog kolodvora, jedan je maturant (18), oko podneva uhićen zbog vrijeđanja interventnih policajaca. Trenutno se nalazi u policijskoj postaji gdje će i ostati do odluke policije o eventualnoj prekršajnoj prijavi.

Maturantima će se na Bundeku pridružiti i Bandić

Obilježavanje kraja srednjoškolskog obrazovanja, za zagrebačke maturante tradicionalno je počelo prijepodnevnim okupljanjem na Trgu bana Jelačića, ali i kupanjem po fontanama na Zrinjevcu i središnjem trgu te zasipanje brašnom.

Unatoč prethodnim kišnim i hladnim danima, ovaj petak kao stvoren je za slavlje koje je središte Zagreba pretvori u "šarenu ludnicu",  uz nadu kako ova godina neće proći uz uobičajene suvenire neodgovornog slavlja u vidu polupanih izloga, automobila, nereda u tramvajima, uz neprimjerenu konzumaciju alkohola.

S maturantima je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će im se u slavlju pridružiti i na Bundeku gdje je upriličena u popodnevnim satima organizirana službena proslava Dana maturanata.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • TrefovaDama 20.05.2012.

    ne mogu shvatiti zašto se Basndić pridružio maturalnom slavlju ! Da možda ne misli reći da je on maturirao ? Ne mogu zamisliti da bi to netko progutao !

  • MarinaVojtkiv 19.05.2012.

    ajoj,sta te se svi uzbudili? to je bio njihov dan,radili su gluposti,veselili su se, neki su dobro prosli,neki malo manje dobro..ali to je sve sta smo i mi prosli, brzo se zaboravljaju vlastite nepodopstine..ako vam toliko smeta, nemojte te na ulicu taj dan i dobro..sta ste ih se uhvatili ko pijan plota... svi spominjete neki red i moral, ste ga vi imali sa 17,18? pustite djecu barem taj 1 dan

  • dren_1 19.05.2012.

    Luduju dali su svjesni kakva ih budućnost čeka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare