To je to što me zanima!

Nosač aviona Abraham Lincoln ipak neće posjetiti Hrvatsku

Američki nosač aviona USS Abraham Lincoln trebao je boraviti u Splitu od 8. do 11. svibnja, no posjet su otkazali. Abraham Lincoln su u nedjelju odlučili preusmjeriti na Bliski istok zbog situacije s Iranom
Vidi originalni članak

Američki ratni nuklearni brod, nosač aviona USS Abraham Lincoln koji već neko vrijeme boravi u Mediteranu, trebao je ovog tjedna doći u Hrvatsku, točnije uploviti u Split, no to se ipak neće dogoditi. Naime, kako je u ponedjeljak izvijestilo američko Veleposlanstvo u Zagrebu, piše portal Obris.org, posjet je otkazan, bez navođenja razloga, a vijest su priopćili vrlo šturo.

- Posjet je otkazan iz nepredviđenih operativnih razloga - kratko su priopćili iz Veleposlanstva SAD-a.

Razlog je u tome što su Lincolna i druge brodove poslali na Bliski istok 'zbog zabrinjavajućih upozorenja i prijetnji mogućeg napada Irana', prenosi CBS.

Podsjetimo, Vlada je na prošlotjednoj sjednici dala odobrenje USS Abraham Lincolnu za uplovljavanje u unutarnje morske vode RH i boravak u Splitu.

- Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dostavljena je nota Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu kojom se traži odobrenje za uplovljavanje američkog ratnog nuklearnog broda Abraham Lincoln, koji je u sastavu Ratne mornarice SAD-a u unutarnje vode RH i boravak u luci Split u svibnju 2019. godine. Točnije od 8. do 11. svibnja. Radi se o rutinskom posjetu koji predstavlja odmor posade i logističku popunu broda - rekao je prošlog tjedna na sjednici Tomislav Ivić, državni tajnik u MORH-u.

Bio bi to prvi nosač aviona koji bi posjetio Hrvatsku nakon USS Harry S. Trumana 2015. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • PRCO 08.05.2019.

    Umirem od tuge što nosač aviona neće k nama doći!

  • jo2hn8ny 08.05.2019.

    Eto drage slipće od mogučnost dobre zarade za vaše kafiće i klubove.

  • Old Kresoje 08.05.2019.

    Nisu je mogli naći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare