To je to što me zanima!

Nova ideja: Brkić će HDZ voditi do parlamentarnih izbora?

U srijedu se proširila nova ideja među članovima stranke. Nudi se i da Milijan Brkić vodi stranku do parlamentarnih izbora te da HDZ na izbore ide s Andrejom Plenkovićem kao mandatarom
Vidi originalni članak

U HDZ-u se vode prave borbe oko načina izbora novog predsjednika stranke. V.d. predsjednika HDZ-a Milijan Brkić prvo je rekao da se izbori moraju održati prema Statutu koji, pojednostavljeno rečeno, kaže da ako predsjednik podnese ostavku, delegati u roku od trideset dana biraju novog. No, u izjavi za medije potom je kazao da on preferira izbore po načelu jedan čovjek- jedan glas. Upravo taj model priželjkuje i trenutno jedini kadnidat Andrej Plenković, a podršku takvom izboru dao je i Dado Milinović.

No, kao treća opcija, koja se u srijedu proširila među članovima stranke, nudi se i da Milijan Brkić vodi stranku do parlamentarnih izbora te da HDZ na izbore ide s Andrejom Plenkovićem kao mandatarom. 

-  To bi bilo skandalozno. Treba se ići u izbore za šefa, tako Statut nalaže. Ništa drugo nije prihvatljivo - kaže na sugovornik iz vrha HDZ-a koji je čuo za ovaj mogući scenarij. Dodaje da zamjenik predsjednika može voditi stranku samo trideset dana, odnosno do novih izbora koji se moraju održati u tom roku. 

-  Bilo bi najpoštenije da se glasa po načelu jedan čovjek- jedan glas. Mislim da bi svima, a najviše našim članovima, to bilo najprihvatljivije - zaključio je naš sugovornik.

Idi na 24sata

Komentari 243

  • liliana 23.06.2016.

    Bože koliko mrzite HDZ zato što je stvorio hrvatsku državu,samo zbog toga.

  • djetelinasčetirilista 23.06.2016.

    tek su se riješili jedne sramote a već spremaju novu.... pitam se ima li ikog pametnog tko to može zaustaviti...ili su svi pametni pobjegli a ostali su lopovi, licemjeri i luđaci. Doduše, kako uz ovakve jedan Plenković ili Stier i sl. i mogu doći do izražaja. Sugeriram im promjenu imena stranke iz hdz u l.l.l. ;)

  • Leonanapada 23.06.2016.

    Gdje je sada ljigavi parketar-pukovnik?

Komentiraj...
Vidi sve komentare