To je to što me zanima!

Nova lista: Objavljeno koliko je 'snažna' hrvatska putovnica...

Prema indeksu tvrtke Henley & Partners, hrvatska se trenutno nalazi na 19, mjestu najmoćnijih na svijetu. To nam nije najuspješniji rezultat dosad, ali je bolji nego onaj u siječnju ove godine...
Vidi originalni članak

Henley & Partners snagu putovnice mjeri prema broju zemalja u koje vlasnik putovnice može bez vize. S hrvatskom se putovnicom bez vize trenutno može ući u 170 zemalja svijeta što ju pozicionira na 19. mjesto. 

Inače, najbolji smo rezultat imali prije dvije godine kad smo bili na 16. mjestu dok smo ove godine u siječnju bili na 20. mjestu. 

Najjača putovnica i dalje je japanska, s kojom se bez vize može ući u ukupno 191 zemlju svijeta. Slijede singapurska, južnokorejska (190) te njemačka putovnica (189) koje dijele treće mjesto. 

FOTO: LJETOVANJA U KORONI Kako su izgledale plaže dok nije bilo korone i kako izgledaju sad

Na četvrtom su mjestu Italija, Finska, Španjolska i Luksemburg (188), a na petom danska i austrijska putovnica (187). 

Šesto mjesto dijele Švedska, Francuska, Portugalska, Nizozemska i Irska (186), a sedmo Švicarska, SAD, Velika Britanija, Norveška i Belgija (185). 

Osmo mjesto dijele putovnice Grčke, Novog Zelanda, Malte i Češke (184), a deveto Kanada i Australija (183). Na desetom je mjestu mađarska putovnica (181). 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 08.07.2020.

    Članak je u najmanju ruku dezinformirajućeg karaktera, sadrži u biti neistinit podatak ( iz nesmotrenosti, namjere ili nešto treće ). Naime, Hrvatska putovnica po informacijama iz članka može biti na 19. mjestu samo i samo onda ako ne grupiramo druge zemlje pod jednim od mjesta, a na tom mjestu ne može biti jer je u članku već navedeno 20 zemalja pojedinačno u grupama zaključno s desetim mjestom, a do 19 mjesta tko zna koliko još ima grupiranih država. Kako su navedene grupe zemalja pod nekim od mjesta u pitanju je nesmotrenost autora članka jer svaka zemlja pojedinačno mora nositi jedno od mjesta a ne grupu ili biti grupirana. Zaključno, trebalo je navesti kako se radi o mješovito grupno pojedinačnoj listi i navesti točno dodatno koje mjesto nam pripada bez grupiranja. Možda smo i stoti, tko zna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare