To je to što me zanima!

Nova opasnost: Nakon ledenog vala prijete nam velike poplave

Zbog mogućeg porasta vodostaja rijeka moguće je i uvođenje mjera obrane od poplava. S ciljem praćenja situacije za slučaj nastanka poplava DUZS je u redovnom kontaktu s meteorolozima...
Vidi originalni članak

Vrhunac hladnog vala s četvrtkom prolazi i očekuje se postupan prijelaz oborina iz snijega u kišu, a kako su od subote očekivane dnevne temperature iznad nule, zbog topljenja snijega moguć je i porast vodostaja rijeka, priopćila je u četvrtak Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) istaknuvši da su Operativne snage sustava civilne zaštite u pripravnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U priopćenju se ističe kako je zbog mogućeg porasta vodostaja rijeka moguće i uvođenje mjera obrane od poplava. S ciljem praćenja situacije za slučaj nastanka poplava DUZS je u redovnom kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom i Hrvatskim vodama.

"Situacija se kontinuirano prati, a operativne snage sustava civilne zaštite su u svakom trenutku spremne pružiti pomoć stanovništvu. Za kontakte oko eventualnih potreba na raspolaganju su Županijski centri 112, a pripravne su i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite. Po potrebi, bit će aktiviran sustav civilne zaštite na lokalnoj, područnoj i državnoj razini", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako će se prema potrebi angažirati kapaciteti DUZS-a, Hrvatskih voda, policije, vatrogastva, civilne zaštite, javnog zdravstva, Hrvatskog Crvenog križa, HGSS-a, komunalnih tvrtki, stožera civilne zaštite i Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji će poduzimanjem adekvatnih mjera nadzirati stanje na terenu.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • nori 🖖 02.03.2018.

    Bundy bu to pojel,nebu poplave

  • domoljub029 02.03.2018.

    Za Utjehu je da svi koji budu poplavljeni,od države će dobiti po 5 kuna odštete.

  • 2 x general 02.03.2018.

    poslje poplava dolaze suše, garant

Komentiraj...
Vidi sve komentare