To je to što me zanima!

Nova studija: Oštećenja od Covid 19 ukazuju na starenje mozga od čak 20 godina!

COVID-19 može dovesti do niza problema , uključujući glavobolje, poremećaje napadaja, moždane udare, probleme sa spavanjem te trnce i paralizu živaca, kao i nekoliko poremećaja mentalnog zdravlja
Vidi originalni članak

Iako se čini da je najgora faza pandemije koronavirusa prošla, još uvijek postoje slučajevi zaraze širom svijeta. No, čak četiri godine nakon pandemije znanstvenici još nisu sigurni koje sve posljedice zaraza ostavlja. Prema posljednjim istraživanjima  koronavirus može ostaviti neizbrisiv trag na mozgu. Naime, studije su pokazale da virus može izazvati neurološke simptome poput gubitka pamćenja, koncentracije i oslabljene kognitivne funkcije kod nekih pacijenata, čak i nakon što se oporave. Rezultati novih studija zabrinuli su znanstvenike, te prema njima COVID-19 koji zahtijeva hospitalizaciju ili intenzivnu njegu može rezultirati oštećenjima mozga koja su jednaka 20-godišnjem starenju.

ČETIRI GODINE OD PROGLAŠENJA EPIDEMIJE Tukli loncima za stožer, brašno i wc papir nestajali s polica, tu je i 'pištolj', alkohol bio ograničen

Analiza koju je provela klinička epidemiologinja Ziyad Al-Aly, a objavljena na The Conversationu i u Scientific Americanu, istražila je niz studija koje opisuju "neizbrisiv trag" koji COVID-19 ostavlja na ljudskom tijelu. Ovaj fenomen zabrinjava znanstvenike jer implicira da koronavirus može imati dugoročne posljedice na zdravlje mozga, što bi moglo utjecati na kvalitetu života i funkcionalnost oboljelih. COVID-19 može dovesti do niza problema, uključujući glavobolje, poremećaje napadaja, moždane udare, probleme sa spavanjem te trnce i paralizu živaca, kao i nekoliko poremećaja mentalnog zdravlja .

VIRUS JENJAVA Cjepivo protiv korone i dalje može spasiti život starijima

Evo nekih od najvažnijih dosadašnjih studija koje dokumentiraju kako COVID-19 utječe na zdravlje mozga:

  • Ljudi koji su imali COVID-19 izloženi su povećanom riziku od kognitivnih nedostataka , poput problema s pamćenjem.
  • Slikovne studije provedene na ljudima prije i nakon njihove infekcije COVID-19 pokazuju smanjenje volumena mozga i promijenjenu strukturu mozga nakon infekcije.
  • Studija na ljudima s blagim do umjerenim COVID-19 pokazala je značajnu produljenu upalu mozga i promjene koje su razmjerne sa sedam godina starenja mozga.
  • Teška bolest COVID-19 koja zahtijeva hospitalizaciju ili intenzivnu njegu može rezultirati kognitivnim nedostacima i drugim oštećenjima mozga koja su jednaka 20-godišnjem starenju.
Idi na 24sata

Komentari 20

  • 29.03.2024.

    Virus poremeti regulaciju pluća, dođe do edema i hipoksije koja ošteti mozak kao i kod drugih koronavirusa naročito kod komorbiditeta koji su opterećeni lošim zdravstvenim sustavom, a tu spadaju čekanja na preglede, prekomjerno uzimanje lijekova,manjak D vitamina i cinka, prekomjerno cijepljenje na gripu pa se javlja nedostatak antitijela na nukleus koronavirusa, previše doza cijepiva na koronavirus i na spike protein pa se javlja manjak antitijela na druge dijelove koronavirusa i dobije se više upalnih citokina,manje limfocita,više neutrofila.Potvrde o cijepljenju nisu bile u skladu sa varijantama koronavirusa pa je čak i starijima sa oštećenim mozgom jasno da na izborima trebaju birati stranku koja zna ulagati u medicinu i koja ima pošteno sudstvo koje može osuditi odgovorne za nedovoljnu razinu sigurnosti biolaboratorija a ne ove korumpirane aristokrate koji militariziraju svaki kutak zemljine kugle da bi zaštitili svoju nesposobnost.

  • 𝗙𝗿𝗮 𝗣𝗲𝘁𝗮𝗿 26.03.2024.

    Razmisljam malo o ovome sada, nasi politicari su zivi dokaz da i oni koji nisu imali Covid imaju problema s mozgom 🤔

  • PRAVDA_9 26.03.2024.

    Tko će odgovarat za posljedice nošenja maski,guranja štapića u nos i bućkuriš od eksperimentalnog genskog bućkuriša??!!To Nas puno više zanima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare