To je to što me zanima!

Nova vlast u Metkoviću digla kaznenu prijavu protiv Jambe

Stipe Gabrić Jambo i još dvojica gradskih službenika prijavljeni su da su nenamjenski trošili proračunski novac i oštetili Metković za najmanje milijun kuna
Vidi originalni članak

Protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića Stipe Gabrića Jambe i dvojice gradskih službenika nova gradska vlast podignula je kaznenu prijavu USKOK-u i Županijskom državnom odvjetništvu. Razlog je nenamjensko trošenje proračunskog novca, javlja HRT

Naime, dug grada Metkovića je 17 milijuna kuna, a ne nešto manji od 13 milijuna, kako je bilo predstavljeno javnosti tijekom primopredaje vlasti u lipnju. 

- Osumnjičenici su prijavljeni da su u razdoblju od siječnja 2005. godine do 2. lipnja 2013. kao odgovorne i službene osobe i to Stipe Gabrić kao tadašnji gradonačelnik, Berislav Baffo kao namještenik grada Metkovića u svojstvu vozača i Petar Čarapina u svojstvu pročelnika za financije grada Metkovića oštetili grad Metković za točno neutvrđeni iznos, a najmanje u iznosu od milijun kuna - izjavio je zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Ahileja 09.01.2014.

    Jambo je proizvod hrvatske poliitike po receptu kako stvarati bogate Hrvate.

  • Halo Bing, kako brat 24.08.2013.

    Ne znam prilike u Metkoviću, al o Jambu ponešto znam. Nek, jel se ko još sječa rezultata istraživanja revizorske kuče Ernst & Younga objavljenih svibnja ove godine?? To istraživanje provedeno je među 3.600 poslovnih ljudi u svijetu i svatko od njih odgovarao je o koruptivnosti poslovanja u vlastitoj zemlji. Hrvatska je po tom istraživanju zauzela u Evropi drugo mesto a u svijetu treće. Dok poduzetnici ostalih zemalja uglavnom korupciju doživljavaju kao negativnu, u Hrvatskoj je 90 posto njih odgovorilo kako je korupcija i davanje mita uobičajena praksa ako želite normalno poslovati.....I kaj stvarno neko vjeruje da se u zemlji sa tak korumpiranim, između ostalog sudstvom, jambu bude nekaj dogodilo?? Liscu kao Stipe Gabrić jambo!! Taj zna i znao je gde živi, i normalno je da je na sve mislil. I sigurno nije zaboravil osigurati se kod svih sudova od Prevlake do Ilokas, uključivši i one u metropoli. A ovo u medijima...samo jedna od priča za javnost. Za tjedan dana mediji ovo više neče ni spominjati, a za mjesec 2 malo će ko osim Metkovčana i sječat ko je Stipe Gabrić jambo. Pa kolko faca iz HR politike i biznis ima godinama hrpu kaznenih prijava i nikom ništa. Kaznene prijave imaju, ali imaju i svoje nekretnine, pokretnine i lovu koju su svojim hm "radom" i opet hm "stekli". Kaj bi Jambo bil izuzetak?

  • izzy023 24.08.2013.

    na žalost ništa mu se neće dogoditi kao ni većini takvih.Ko je jamio-jamio

Komentiraj...
Vidi sve komentare