To je to što me zanima!

'Novac za besplatne udžbenike povući s borbenih zrakoplova'

Sredstva za udžbenike povlače se s te stavke s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja ugovora i stvaranje obveze plaćanja u poslu s nabavkom aviona, navodi se u amandmanu
Vidi originalni članak

Bandićev, odnosno saborski Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika predložio je u srijedu da se 280 milijuna kuna koliko je, po izračunu Kluba, potrebno da se osiguraju besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, 'povuče' sa stavke Ministarstva obrane, opremanje višenamjenskih borbenih zrakoplova.

- Sredstva za udžbenike povlače se s te stavke s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja ugovora i stvaranje obveze plaćanja u poslu s nabavkom aviona - navodi Klub u amandmanu koji je podnio na Prijedlog državnog proračuna za 2019.

BANDIĆ PLENKOVIĆU: 'Kupite udžbenike ljudima koji jedva krpaju kraj s krajem...'

Klub opetuje kako je nabava besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce nužnost, te tumači kako je 280 milijuna potrebno (samo) u prvoj godini, 'dok bi se sljedeće školske godine taj iznos umanjio za pola'.

Bauk: Za navijačke aktivnosti Predsjednice 20 tisuća kuna

SDP-ov Arsen Bauk amandmanom je pak predložio da se Uredu predsjednice Republike za navijačke aktivnosti i rekvizite odobri 20 tisuća kuna, a da se taj iznos 'skine' s pozicije za honorarne suradnike Središnjeg državnog ureda za sport.

BAUKOV AMANDMAN: 'Dajte predsjednici 20 tisuća kuna za navijačke rekvizite...'

Ova će godina ostati upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju Predsjednice u njihovu obilježavanju, prihvaćanjem moga amandmana Sabor bi predsjednici jasno izrazio potporu u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se iduće godine održati niz značajnih sportskih manifestacija, tumači Bauk.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • jo2hn8ny 28.11.2018.

    A da smanjite davanja kojekakvim udrugama i udrugicama? Ako roditelji mogu kupiti svojim klincima najnovije mobitele, onda mogu i nove knjige za školu. Besplatne knjige bi trebali dobijati stvarno socijalno ugrožene kategorije.

  • Cronik1 28.11.2018.

    Samo ti Bauče pati zbog uspjeha hrvatskih sportaša. Ti slaviš kad ništa ne osvoje ali glavno da saborska plaća kapi a nigdje nikog na radnom mjestu

  • mihaella 28.11.2018.

    Priznajte da je najbolji. Tko se toga sjetio osim Bandića? Ti avioni su ionako prazna priča militntnog ministra u suradnji s KGK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare