To je to što me zanima!

Nove blokade: Počinju ovrhe i za dugove veće od 1000 kuna

Zakonski rok plaćanja u Hrvatskoj je 60 dana pa poduzetnik ili obrtnik mora platiti sav porez prije nego što naplati račun. Država će ga blokirati zbog duga od 30 dana
Vidi originalni članak

Nakon što je ministar financija Slavko Linić proveo akciju naplate dugova koji su veći od 2000 kuna, sada počinju i blokade te ovrhe svih dužnika koji su dužni više od 1000 kuna

Pitanje je hoće li ijedna tvrtka ili obrtnik ostati bez blokade s obzirom na to da se ovršnim postupkom naplaćuju svi dugovi stariji od 30 dana. U Poreznoj upravi u ponedjeljak su dobili liste dužnika, a u utorak je počela prisilna naplata.

Izvori u Poreznoj upravi kažu da ne mogu zaštititi nikoga jer se ovršna naplata obavlja putem Finina sustava pa nije lako "spremiti predmet u ladicu". 

Zakonski rok plaćanja u Hrvatskoj je 60 dana pa poduzetnik ili obrtnik mora platiti sav porez prije nego što naplati račun čak i ako posluje s državom. Država će ga blokirati zbog duga od 30 dana, a platit će mu usluge u najboljem slučaju za 60 dana - ako naravno ne zakasni.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • NenadMagašić 16.10.2013.

    A o ni privilegirani???????????????? Kad ćeš njima naplatiti dug?????? Ili ćeš im oprostit?

  • Yassa 16.10.2013.

    otima se braco nema imaš pare nemaš pare jesi dužan nisi dužan nego daj pare pa se žali

  • Yassa 16.10.2013.

    najjači smo ja mislim da to nisu radili ni robovlasnici robovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare