To je to što me zanima!

Nove sankcije: EU uvodi mjere protiv ruskih naftnih divova

Sankcije koje bi EU tek trebala objaviti neće se odnositi na cijeli plinski sektor niti na Gazprom, najvećeg proizvođača plina na svijetu i najvećeg dobavljača za Europu
Vidi originalni članak

Bruxelles će uvesti sankcije protiv vodećih ruskih naftnih kompanija koje su u većinskom državnom vlasništvu - Rosneft, Transneft i Gazprom Neft, ogranka Gazproma, pa te kompanije više neće moći zarađivati niti se zaduživati na europskim tržištima, rekao je jedan europski diplomat, prenosi Daily Mail

Sankcije koje bi EU tek trebala objaviti neće se odnositi na cijeli plinski sektor niti na kompaniju Gazprom, najvećeg proizvođača plina na svijetu i najvećeg dobavljača za Europu. 

Prikupljanje kapitala za ruske kompanije zabranit će se onima čiji promet premašuje bilijun rubalja ili 20 milijarda eura, a pola te svote ostvaruje se prodajom ili prijevozom nafte. Sankcije trebale bi biti objavljene u ponedjeljak te stupiti na snagu nakon objave u službenom listu EU,  oko ponoći.

Idi na 24sata

Komentari 221

  • mare ercegovka 10.09.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ben hur panonius 10.09.2014.

    tko je opasan odmah ga treba uništit,svijet traži normalne mozgove a ne ove samoljubljive spodobe

  • SAINT 09.09.2014.

    Triba dignit zid prema rusima , prekinit sve odnose pa neka žive za sebe i Putina. Dodijali su više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare