To je to što me zanima!

Novi broj Skuhatćute: 16 vrhunskih recepata do piletine!

Sutra samo uz 24sata potražite novi broj Skuhatćute za dodatnih 1,99 kuna i otkrijte svježe ideje za nova i maštovita jela od piletine, graha i finih slastica od čokolade.
Vidi originalni članak

Pile ili kokoš? Odaberite jedan od 16 veličanstvenih recepata: paella s piletinom i ljutim kobasicama, chimichange od pečene kokoši, provansalsko pile te karamelizirano kokošje meso s krumpirima samo su neki od prijedloga koji se mogu poslužiti u svakoj prilici. Od piletine i drugih vrsta mesa te kobasica Francuzi stvaraju visoku kuhinju. 

Cassoulet je jedno od najpoznatijih jela za utjehu. Iako recepti za ovaj složenac potječu s juga Francuske, priprema se diljem zemlje. Danas njegovi sastojci variraju, no najčešće sadrži meso, čak i više vrsta, svinjske ili druge kobasice, bijeli grah, rajčice i začine. Jednostavnije inačice sastoje se od graha, rajčica, kobasica i slanine, a složenije osim ovih sastojaka imaju i guščje ili pačje meso. 

Nešto egzotičniji specijaliteti dolaze iz Azije. Kineska nova godina ili godina Zmije stiže 10. veljače, a za većinu Kineza predstavlja najvažniji praznik u godini. Hrana je najvažniji dio slavlja, a najviše se jede upravo ona za koju se vjeruje da donosi sreću. Na novogodišnjem stolu tako će se naći kineski jastučići nadjeveni svinjetinom, govedinom ili povrćem jer simboliziraju blagostanje u sljedećoj godini. Da bi bili još zanimljiviji, prave se u obliku drevnoga kineskog novca kako bi simbolizirali bogatstvo. Najčešće ih pravi cijela obitelj jer predstavljaju i obitelj kao cjelinu. A onaj tko u jastučiću pronađe zlatnu kovanicu, bit će još sretniji u novoj godini. Tradicionalno se jede i riba, i to pržena ili kuhana na pari, jer označava obilje, no obvezno mora biti cijela jer glava i rep simboliziraju sretne krajeve i početke. Ako su vam draže poklade i Valentinovo, pripremili smo i krafne - s glazurom od čokolade i lješnjaka, punjene vanilijom, posipane mrvicama, u obliku srca... te najljepše slastice od čokolade. Odlučite li pripremiti tortu u obliku srca - tu su i upute korak po korak.    

Sutra požurite na kioske po svoj primjerak Skuhatćute uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare