To je to što me zanima!

Novi detalji tragične nesreće: 'Imamo neoborive dokaze da signalizacija nije radila'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Istraga je još uvijek u tijeku, a službeni detalji istrage mogli bi biti poznati kroz najviše 10 dana
Vidi originalni članak

Mogu potvrditi da imamo čvrste, neoborive, provjerene i lako provjerljive dokaze da signalizacija između kolodvora Okučani i mjesta udara putničkog u teretni vlak nije radila! Nije bila u funkciji i nikako nije mogla pružati informacije strojovođi. Prave informacije po kojima bi on sukladno propisanim procedurama donosio odluke o vožnji i prometu vlaka. Također, dokazi upućuju na to da je u trenutku otpreme vlaka iz kolodvora Okučani ta signalizacija već tada bila nefunkcionalna i nije radila, rekla je Dalibor Petrović, dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske za RTL.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U željezničkoj nesreći koja se petak dogodila kod Novske život su izgubila dvojica muškaraca zaposlena na Hrvatskim željeznicama te 17- godišnjak, potvrdila je policija.

Radi se o dvije odrasle osobe: kondukteru (60) i strojovođi (52) putničkog vlaka s područja Slavonskog Broda, zaposlenima na Hrvatskim željeznicama, i jednoj osobi staroj 17 godina s područja Novske, priopćeno je iz županijske policije.

TRAGEDIJA NA ŽELJEZNICI Čak dvije dizalice uklanjale su vagone s pruge kod Novske: Još se ne zna kad će opet u promet

Prema dosad utvrđenom, došlo je do naleta putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Vinkovci – Novska, na zaustavljeni teretni vlak kod mjesta Rajić blizu Novske.

Prizori nakon nesreće i dalje su stravični.

ISPOVIJEST VATROGASACA Među prvima na mjestu užasa: 'Prizor je bio strašan, izbili smo vrata da bi izvukli stariju ženu'

Istraga je još uvijek u tijeku, a službeni detalji mogli bi biti poznati kroz najviše 10 dana.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Goranović 12.09.2022.

    Jasno da nije radila. U Okucanima mjesec dana ne radi signalizacija! Banda zlocnacka je sve pokrala pa ni za wc papir nema!

  • 12.09.2022.

    Naravno da je strojovoda kriv ili sam mozda ja...

  • Perry Cox 12.09.2022.

    Zašto je signalizacija neispravna ? Kod Novske se spava na radnom mjestu. Da postoji interes istrage, već bi slali inspekciju. A ja sam 2016 još prijavio da odgovorni tamo spavaju jer sam bio dio ekipe dok nisam dao otkaz

Komentiraj...
Vidi sve komentare