To je to što me zanima!

Novi gosti u zoološkom vrtu: Stigle su četiri lisice i Arnold

Pokušavamo dati svoj doprinos u normaliziranju situacije nakon potresa i za vrijeme pandemije. Prije četiri dana su nam stigle četiri lisice, otkrio je ravnatelj Zoološkog u Zagrebu
Vidi originalni članak

U zagrebački zoološki vrt stigli su neki novi gosti. Došle su četiri male lisice i papagaj Arnold.

Papagaj je stigao jer ga vlasnica zbog nedjeljnog potresa više nije mogla čuvati. On nije smio u studentski dom gdje je vlasnica smještena nakon potresa.

- Pokušavamo dati svoj doprinos u normaliziranju situacije nakon potresa i za vrijeme pandemije. Prije četiri dana su nam stigle četiri lisice, bile su u Stupniku u jednoj firmi koja je imala kontejner građevinskog materijala te su tamo pronađene, taj dan je bio iznimno hladan i one ne bi izdržale duže od pola sata na toj hladnoći pa smo ih ovdje očistili i utoplili - kaže ravnatelj Zoološkog vrta u Zagrebu, Damir Skok.

- Mogu reći da smo jako dobro prošli nakon potresa. Nismo imali znatna oštećenja, nijedna životinja nije stradala. Moramo funkcionirati sa zbrinjavanjem životinja i održavanjem vrta da ostane prekrasan kakvog ga volimo. Prvi dan nakon potres, a pogotovo i drugi bilo je puno dojava i izgubljenih životinja, no sve su vraćene. Otvorili smo Facebook profil da ljudi mogu međusobno pomagati sa smještajem životinja. Svaki dan snimamo životinje kako bismo pomogli djeci kod kuće i obrazovnom programu. Svaki dan možete naći svježe filmove, kvizeve znanja i slično.

GLEDAJTE UŽIVO:

Idi na 24sata

Komentari 11

  • plox 27.03.2020.

    Jesu nabavili šišmiše iz wuhana ?

  • tomica1996 27.03.2020.

    Pa te životinje su super,3 obroka,doktor uživaju.

  • 27.03.2020.

    Zološke vrtove treba zatvoriti, ne mogu vjerovati da u 2020. godini držimo divlje životinje u kavezima koje se inaće u divljini kreću na desetke kilometara dnevno, i ne žive u našoj klimi! Slon u kavezu od 200 kvadrata, ma gdje nam je pamet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare