To je to što me zanima!

Pakleni 'selfie' na Plitvicama: Tri turistkinje pale u provaliju

Tri strane turistkinje pale su u provaliju pored staze u NP Plitvička jezera. Brzom intervencijom 15 članova HGSS-a iz Gospića i vatrogasaca uspješno su spašene
Vidi originalni članak

Troje turista u NP Plitvička jezera palo je u provaliju pored staze. Brzom intervencijom HGSS-a i vatrogasaca uspješno su spašeni. U akciji je sudjelovalo 15 članova Stanice Gospić, objavio je HGSS.

- Nesreća se dogodila nedaleko od Ulaza 1 na početku staze koja se spušta prema jezerima. Brzom i uspješnom intervencijom vatrogasaca dvije osobe koje su bile bliže stazi izvučene su prije dolaska spašavatelja, dok se treća osoba nalazila 30-ak metara na vrlo strmoj padini i teže pristupačnom terenu. Nakon dolaska spašavatelja do treće unesrećene osobe i pružanja prve pomoći, ustanovljene su teže tjelesne ozlijede što je zahtijevalo brzi transport i predaju Hitnoj medicinskoj pomoći koja se nalazila na mjestu događaja. Tako je unesrećena osoba predana u vozilo Hitne pomoći u 10 sati i 20 minuta, što je iznimno brzo ako uzmemo da su se spašavatelji u trenutku dojave nalazili u Gospiću, odnosno udaljeni 70 km od mjesta nesreće - objavio je HGSS.

Kako doznajemo, riječ je o tri žene, strane državljanke, navodno iz Koreje. Hitna ih je odmah prebacila u bolnicu.

Slovakinja u srpnju poginula pri padu s visine od 70 metara

Ovo je drugi slučaj pada na Plitvicama nakon 27. srpnja kada je slovačka turistkinja poginula pri padu s vodopada. Podsjetimo, ona je u trenutku pada bila na području koje se nalazi izvan označenih staza. Turistkinja se popela na stijenu kako bi fotografirala slapove, ali se pri tom odlomio komad stijene na kojem je stajala te je pala sa 70 metara visine u jezero.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • fury_1 21.09.2015.

    dragi čitatelji... kako vam se da uopće komentirat greške.... nesreća ili nezgoda... mogli ste svi skup pohađat školu za nastavnike pa ispravljat zadaće do mile volje... bezveze.....

  • 21.09.2015.

    Predlažem da HGSS osnuje podružnicu na Paklenici i na Plitvicama, da ne moraju ići 70 km od Gospića. Ionako nikom ne naplaćuju ništa, pa je svejedno gdje sjede i čekaju intervencije.

  • CopyPaste 21.09.2015.

    Taj dio staze (i to je glavna staza) je tik do provalije. Od provalije te djeli jedino niski betonski zidic od kojih pol metra. Ljudi masovno rade selfije na tom zidicu, to je jedna od najpopularnijih lokacija. Bilo je vec vise nesreca na tom mjestu. Ovdje je odgovorna uprava koja nije postavila adekvatnu ogradu na to mjesto, i trebaju kazneno odgovarati zbog nemara. Cak i nakon nesreca nista se nije napravilo da se osigura to mjesto. Dakle predsjednik uprave nacionalnog parka, kazneni optuzni prijedlog i procesiranje. Ukoliko se to ne desi, glavni drzavni odvjetnik mora odgovarati zbog neobavljanja svog posla. Ukoliko se njega ne smjeni nakon toga, ministar mora odgovarati, a nakon toga predsjednik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare