To je to što me zanima!

Novi incident u Bjelovaru: Učenicu je udario šakom

Učenik osmog razreda je kolegicu udario šakom u glavu na satu. Za to su vrijeme brojni stručnjaci raspravljali o problemima zlostavljanja u školama
Vidi originalni članak

Učenik osmog razreda Prve osnovne škole u Bjelovaru je u ponedjeljak došetao do stola svoje kolegice i udario ju je šakom u glavu. Dječak je učenicu udario na satu engleskog jezika pred učiteljicom.
- Nastavnica je bila nemoćna. Učenik je za vrijeme četvrtog sata udario svoju kolegicu. Odmah smo pozvali roditelje oba učenika - rekao je ravnatelj škole Ivica Durbek. Dodaje kako je učenik sklon nasilju. Kaže da su on, nastavnici i pedagog s njim nekoliko puta razgovarali, kao i s njegovim ocem. U petak je čak Durbek zvao policiju zbog ponašanja učenika, a on je u ponedjeljak udario kolegicu.
- Ove školske godine dobio je prvo opomenu, zatim strogu opomenu, ukor razrednika. Kako nije popravio ponašanje prema Protokolu, kažnjen je s ukorom razrednog, zatim nastavničkog vijeća i sad nam preostaje jedino da ga u roku dan ili dva premjestimo u susjedni razred - pojasnio je Durbek. Nakon što iscrpe sve pedagoške mjere za učenika mogu organizirati cjelodnevni boravak u školi te ljude koji će s njim raditi po posebnom programu.   

ADLEŠIČ: ODGOVORNI ĆE SNOSITI POSLJEDICE
U  Bjelovaru se u ponedjeljak sastao tim predstavnika lokalne vlasti, socijalnih i zdravstvenih institucija i prosvjetnih djelatnika. Tim se sastao zbog zlostavljanja dječaka (13) Druge osnovne škole. Pod vodstvom dr. sc. Gordane Buljan-Flander, ravnateljicom Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba i Đurđom Adlešič, predsjednicom Savjeta za mlade Vlade RH tim je dogovorio plan koji će provoditi u svim školama u Hrvatskoj. Cilj je prevencija medijskog nasilja i nasilja među vršnjacima. Durđa Adlešič je rekla kako postoje zakoni kojima se definiraju situacije koje treba prijaviti nadležnim službama. Dodala je kako slučaj zlostavljanog dječaka inspekcija još istražuje, te kako će odgovorni za propuste snositi posljedice.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • ceca1988 28.01.2010.

    Ma samo ga treba dobro istuci...Moj brat je deveti razred, i nikada nije bio nikakav problem sa njim..niti je koga zadirkivao niti tukao..u vecini slucajeva je branio djevojcice od drugih nasilnika..I sve zato sto ga je mama svaki dan posle skole saslusala i savjetovala ga...Ali danasnji roditelji nemaju vremena za to da saslusaju svoje dijete, da cuju sta ga muci...jer se vremena uvijek moze naci...Samo roditelje krivim..

  • katastofix 27.01.2010.

    Nastavnica je bila nemoćna...KO I KU***!!!..bila nemoćna..molim?..prvo šta bi napravila je prikrpit ga il ako bi me koštalo posla izvukla iz razreda na podu pa da se pošteno osramoti...derište jedno..roditelji srami te se

  • user_40711 26.01.2010.

    balavca bi trebalo totalno izolirati da sjedi sam u zadnjoj klupi,da ga nastavnici ignoriraju kao da ga nema,sva djeca da ga ignoriraju,obavijest od razreda do razreda,imenom i prezimenom da je zlostavljač,napraviti plakate,imena i prezimena njegovih roditelja-imate dijete zlostavljača-sram vas bilo i to poljepiti po kvartu gdje žive,na nijhovim radnim mjestima,pa da vidimo hoće li ih biti dovoljno sram da nešto poduzmu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare