To je to što me zanima!

Novi iskaz: Poljakinja je ipak švercala radioaktivni otpad?

Prvo je tvrdila da je radij 226 našla na plaži u Banićima, no sad je promijenila iskaz i tvrdi da ga je krijumčarila iz Poljske u Grčku. U istragu se navodno uključila i SOA
Vidi originalni članak

Poljakinja Viktorija Barinova (45) uhićena je sredinom rujna na graničnom prijelazu Karasovići u Konavlima, gdje je pokušala iz Hrvatske ući u Crnu Goru.

U automobilu, u kojem je izmjereno jako zračenje, granična policija pronašla je oko 10 grama radija 226. Radioaktivni otpad bio je u staklenki i tri platnene vrećice za koje je Poljakinja tvrdila da je našla na plaži u Banićima. Ona je stavljena u karantenu, ali nije ustanovljena opasnost za ljude i okolinu. 

No sada se čini da se ipak radi o švercu. Nakon mjesec dana pritvora, saznajemo, Poljakinja je promijenila iskaz i sad, navodno, tvrdi kako je radij 226 krijumčarila iz Poljske u Grčku.

U istragu se navodno uključila i SOA, a Poljakinji je na dubrovačkom sudu produljen pritvor za još 30 dana. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • MariannVukovics 20.10.2016.

    kako lažu da nije opasan kemiski element koji je preko milion puta radioaktivniji od urana u istoj količini tako kažu britanci

  • dex01 20.10.2016.

    Ja naso isto ba Kolivaruma u Zadru par takvih, frend u Splitu. Dajte ljudi pa ne pronalazi se to po plazama !!!

  • dante3 20.10.2016.

    To je vjerojatno trebalo završiti u Siriji ili sirijskom okruženju, iako kažu da nije jako opasno, mislim da bi to trebalo poslužiti za neko prljavo oružje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare