To je to što me zanima!

Novi napad u Crvenom moru: Huti pogodili naftni tanker

Napad na Andromeda Star dolazi nakon kratke pauze u kampanji Hutija koja cilja brodove s vezama s Izraelom, Sjedinjenim Državama i Britanijom
Vidi originalni članak

Jemenski Huti su u subotu rekli da su njihovi projektili pogodili naftni tanker Andromeda Star u Crvenom moru, dok nastavljaju napadati komercijalne brodove u tom području u znak potpore Palestincima koji se bore protiv Izraela u ratu u Gazi.

Zapovjednik broda prijavio je štetu na plovilu, priopćila je britanska pomorska zaštitarska tvrtka Ambrey.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NAPADI NA BRODOVE Grčki vojni brod presreo dron hutista u Crvenom moru

Glasnogovornik Hutijaa Yahya Sarea rekao je da je brod pod zastavom Paname bio u britanskom vlasništvu, ali podaci o otpremi pokazuju da je nedavno prodan. Njegov trenutni vlasnik je registriran na Sejšelima, a tanker je uključen u trgovinu povezanu s Rusijom. Bio je na putu iz Primorska u Rusiji u Vadinar u Indiji, rekao je Ambrey. Militanti Hutija povezani s Iranom pokrenuli su opetovane napade bespilotnim letjelicama i projektilima u Crvenom moru, tjesnacu Bab al-Mandab i Adenskom zaljevu od studenoga, prisiljavajući brodare da preusmjere teret na duža i skuplja putovanja oko južne Afrike.

Napad na Andromeda Star dolazi nakon kratke pauze u kampanji Hutija koja cilja brodove s vezama s Izraelom, Sjedinjenim Državama i Britanijom.

NAPADI NA BRODOVE Američka vojska tvrdi: Uništili smo protuzračni sustav Huta

Nosač zrakoplova USS Dwight D. Eisenhower isplovio je iz Crvenog mora preko Sueskog kanala u petak nakon što je pomogao koaliciji koju predvode SAD u zaštiti komercijalnog brodarstva.

Hutiji su u petak rekli da su oborili američki dron MQ-9 u zračnom prostoru jemenske provincije Saada.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PeroZagreb2023 27.04.2024.

    Ja mislim da je Hitler bio Rus i pobratim Staljina koji ga poučavao u ubijanju i stvaranju konc.logora jer su tome komunisti bili nenadmašni: laž+zločin!

  • Kontra fašizma 27.04.2024.

    QR…tvoja teza da je “Hitler bio židov”je laž, a onaj koji trola neistine je lažljivac. Za QR to je neistina normalan način izražavanja.

  • QR 27.04.2024.

    Hitler je bio Židov(ako lažu podaci o rođenju onda lažem i ja). Hitlera je stvorila UK, zato ih nikada nije niti napao već samo istočno sve prema Rusiji kao sto je ovo nastavak cionističkih Židova uz pomoć UK da se dokopaju što vise istoka i Rusije! Židovi su zlo ovog svijeta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare